O-STA

S starimi tolarji za nove začetke zbrali več kot 15.000 evrov

V NLB Galeriji Avla se je danes s simbolno predajo čeka sklenila dobrodelna akcija Europe Donne Napolni nas z upanjem - Stari tolarji za nove začetke, v okviru katere je slovensko združenje za boj proti raku dojk s pomočjo partnerjev, tudi NLB, zbiralo stare tolarje. Zbrana sredstva bodo namenili novim začetkom - nadaljnjemu razvoju programa ROZA.

V zbiralnikih rožnate barve, nameščenih v NLB Poslovalnicah in trgovinah Mercator, ter na dobrodelni rokometni tekmi, v podjetjih, šolah in v drugih društvih smo v preteklih tednih za dober namen zbrali 3.703.505 tolarjev oziroma (če ta znesek pretvorimo) 15.454 evrov, ki smo jih predali društvu Europa Donna. To od leta 2017 izvaja program psihosocialne podpore ROZA, s katerim so bolnicam z rakom in njihovim svojcem priskočili na pomoč pri reševanju čustvenih stisk, ki so stalne spremljevalke obolelih in njihovih družinskih članov.

Slovesno predajo donacije smo v NLB Galeriji Avla sklenili z ogledom nostalgične razstave fotografij iz zbirke Muzeja novejše zgodovine Slovenije z naslovom "Lep pozdrav, saj veš čigav ...". Razstavo si lahko ogledate še do konca meseca.

NLB Komuniciranje