O-STA

GCC ponovno na strokovnih potepih po Evropi

Z obiskom Evropskega parlamenta v Strasbourgu se na Gimnaziji Celje - Center nadaljujejo pomladne mobilnosti dijakov in učiteljev ter aktivnosti v okviru programa Šola ambasadorska EP

Z odlično uvrstitvijo na jesenskem tekmovanju Evrošola, so si dijaki 2. b programa splošna gimnazija na Gimnaziji Celje - Center (GCC) prislužili nagradni izlet v Strasbourg, ki so ga v spremstvu mentorjev Barbare Arzenšek in Miha Gartnerja obiskali med 14. in 17. marcem. Drugošolci so ob ogledu in spoznavanju parlamenta aktivno sodelovali tudi v debati o perspektivi mladih v EU in bližnjih evropskih volitvah ter razpravljali o aktualnih problemih, ki pestijo povezavo. V tem tednu pa se je na Erasmus+ mobilnosti učnega osebja v okviru projekta GCC evropska točka za nadarjene na Siciliji mudila tudi profesorica Barbara Hernavs, v tednu med 18. in 22. marcem pa so na programu zdaj že tradicionalne izmenjave učiteljev GCC in Liceja Franceta Prešerna v Trstu.

23. marca se na šoli začenja tudi povsem novi projekt mobilnosti za dijake - izmenjava z Ekonomsko gimnazijo iz poljskega Krakova, ki jo bodo GCCjevke in GCCjevci obiskali med 23. in 30. 3., potema pa bodo do 6. 4. v Celju in Sloveniji gostili poljske dijake. Istočasno bo v mestu Odda na norveškem potekalo drugo srečanje partnerjev projekta Will To Motivat(E)U, ki bo namenjeno poglobljeni analizi programov za karierni razvoj dijakov in zaposlenih ter preventivnimi aktivnostmi na področju izgorevanja v šolstvu oz. na delovnih mestih.

21. marca se na mednarodno glasbeno tekmovanje v Pragi odpravljata tudi dve glasbeni zasedbi GCC - Dekliški pevski zbor in instrumentalna zasedba The Šlagers, ki se bosta tam pomerili z mladinskimi glasbenimi sestavi iz Evrope in sveta. Pester prvi del pomladi, bo v znamenju mobilnosti minil v tednu pred prvomajskimi počitnicami, ko bodo GCC obiskali učitelji z gimnazije BORG Lienz oz. med počitnicami, ko je na programu strokovna ekskurzija dijakov in učiteljev v Gruzijo in Armenijo.

PRILOGA: 2. b z razredničarko Barbaro Arzenšek in prof. Miho Gartnerjem na poti v Strasbourg (arhiv GCC)

Dodatne informacije:
Gregor Deleja, ravnatelj GCC, 041 708 945, gregor.deleja@gcc.si