O-STA

Izsledki raziskave: Projektni vodje potrebujejo višjo stopnjo kvocienta PMTQ

Najnovejša letna globalna raziskava Pulse of the Profession (Utrip stroke) Inštituta za vodenje projektov (Project Management Institute ali PMI) je zaznala vrzeli in predlagala nekatere rešitve v primeru slabega donosa vodenja projektov.


PHILADELPHIA-- (BUSINESS WIRE) - Inštitut PMI je danes objavil svoje poročilo Pulse of the Profession®, ki je razkrilo, da so organizacije lansko leto zapravile skoraj 12 odstotkov svojih naložb za projekte zaradi njihovega slabega vodenja - delež, ki se ni bistveno spremenil v zadnjih petih letih. Inštitut kot rešitev predlaga, da projektni vodje po vsem svetu ocenijo in okrepijo svoj tehnološki kvocient vodenja projektov (Project Management Technology Quotient ali PMTQ). Inštitut PMI je razvil načela za zagotovitev kvocienta PMTQ na podlagi izkušenj inovativnih podjetij, ki so kot pomemben vidik izpostavila osvajanje in ohranjanje digitalnih veščin skupaj z zavezo močni kulturi projektnega vodenja.

Kvocient PMTQ s plastjo projektnega vodenja nadgrajuje koncept tehnološkega kvocienta (TQ), ki je opredeljen kot sposobnost osebe, da se prilagodi, izvaja in vpeljuje vsebinske napredke v tehnologijo za projekt ali organizacijo.

"V službah prihodnosti se bodo projektne ekipe vedno bolj zanašale na tehnologijo kot sredstvo za omogočanje dela ali občasno kot članico ekipe," je izjavil Murat Bicak, višji podpredsednik z oddelka za strategije inštituta PMI. "Močan PMTQ in tehnološka podkovanost bosta ključnega pomena za vsakogar, ki si bo zadal uresničitev strategije."

Rezultati raziskave Pulse of the Profession iz leta 2019, letne globalne raziskave strokovnjakov projektnega vodenja inštituta PMI, so bili uporabljeni za določitev t.i. inovatorjev na področju PMTQ - organizacij, ki dajejo prednost razvoju digitalnih veščin v primeru vodenja projektov - v nasprotju s tistimi, ki zaostajajo.

KLJUČNI SESTAVNI DELI KVOCIENTA PMTQ:

Vedno prisotna radovednost: Projektni menedžerji z visokim kvocientom PMTQ so vedno na preži za naslednjimi potezami ter preizkušajo nove načine, ideje, vidike in tehnologijo izvajanja projektov. Izsledki raziskave kažejo, da inovatorji kvocienta PMTQ izkazujejo močno sposobnost za preoblikovanje lastnega načina opravljanja dela. Pravzaprav 60 odstotkov organizacij uporablja hibridne prakse projektnega vodenja v primerjavi z 29 odstotki tistih, ki zaostajajo na področju PMTQ.

Vseobsegajoče vodenje: Tisti z visoko stopnjo kvocienta PMTQ učinkovito vodijo tako ljudi kot tehnologijo - kot tudi ljudi, ki vodijo tehnologijo. Rezultati raziskave kažejo, da kar 78 odstotkov inovatorjev kvocienta PMTQ daje prednost razvoju poslovnih veščin projektnega vodenja, kar vključuje vodenje ljudi, v nasprotju s samo petimi odstotki tistih, ki zaostajajo na področju PMTQ.

Trajnostna baza talentov: Inovatorji na področju PMTQ zaposlujejo in zadržujejo projektne talente s potrebnimi veščinami za vzpostavitev digitalne delovne sile. Prepoznajo zaposlene, ki lahko sledijo trendom in prilagodijo svoje sposobnosti temu primerno. Na podlagi rezultatov raziskave je razvidno, da 82 odstotkov inovatorjev PMTQ (v nasprotju z devetimi odstotki tistih, ki zaostajajo na tem področju) daje prednost razvoju tehničnih veščin projektnega vodenja, 81 odstotkov pa zagotavlja stalno usposabljanje projektnih vodij (v nasprotju s 34 odstotki tistih, ki zaostajajo na področju PMTQ).

Pridobivanje in ohranjanje visoke stopnje kvocienta PMTQ zahteva podporo na vseh ravneh organizacije. Čeprav poslovne vodje pogosto izrazijo željo po pridobivanju vedno večjega števila delavcev s tehnološkim znanjem in veščinami, je razkorak med njihovimi načini za zagotovitev tega še vedno prisoten. Globalno podjetje za svetovanje Accenture je ugotovilo, da je sicer 60 odstotkov poslovnih vodij povečalo svoje naložbe v umetno inteligenco v letu 2017, vendar pa so se samo trije odstotki odločili, da namenijo znatna sredstva za programe usposabljanj in pridobivanja novih veščin do leta 2020.i Vodje organizacij se morajo zavedati pomembnosti razvoja digitalne podkovanosti v celotni organizaciji, kar nato omogoči projektnim menedžerjem, da lahko najbolje izvedejo svoje zadane naloge.

Ko so poslovni vodje pozorni in podpirajo projektne menedžerje na njihovi vzpenjajoči se poti do višjega kvocienta PMTQ, izsledki naše raziskave Pulse of the Profession kažejo, da organizacije inovatorjev na tem področju vodijo glede na dosežene projektne rezultate. Večja verjetnost je, da bodo njihovi projekti dosegli prvotno zastavljene cilje, da bodo izvedeni pravočasno in v okviru določenih finančnih sredstev ter da bodo istočasno zmanjševali možnost nazadovanja ali popolnega neuspeha.

To ne pomeni le, da inovatorji na področju kvocienta PMTQ prihranijo denar in zvišajo stopnjo zadovoljstva med delničarji, ampak tudi, da je v primeru projektnega neuspeha delež izgube manjši kot pri tistih, ki zaostajajo na tem področju (8,5 odstotkov v primerjavi s 16,3 odstotki).

Preberite si več o kvocientu PMTQ v najnovejši raziskavi Pulse of the Profession, The Future of Work: Leading the Way With PMTQ (Prihodnost dela: Utiranje poti s PMTQ ) na www.PMI.org/Pulse.

O raziskavi Pulse of the Profession® inštituta PMI

Raziskava Pulse of the Profession je bila izvedena na spletu od novembra do decembra leta 2018. Poročilo izpostavlja povratne informacije in vpoglede 3133 strokovnjakov projektnega vodenja, 441 direktorjev Urada za vodenje projektov (Project Management Office - PMO) in 368 izvršnih vodij iz vrste industrij, od informacijske tehnologije, finančnih storitev, proizvodnje, uprave in energetskega sektorja do zdravstvenega sistema, gradbeništva in telekomunikacij po vsem svetu.

O Inštitutu za vodenje projektov (Project Management Institute - PMI)

Inštitut za vodenje projektov (Project Management Institute - PMI) je vodilno svetovno društvo za tiste, ki so strokovnjaki na področju vodenja projektov, programov ali portfelijev. PMI, ki je bilo ustanovljeno leta 1969, zagotavlja kvaliteto za več kot tri milijone strokovnjakov, ki delujejo skoraj v vsaki državi na svetu na področju globalnih podpornih kampanj, sodelovanja, izobraževanja in raziskav. Pomagamo pri razvoju kariere, izboljšujemo organizacijski uspeh ter še dodatno okrepimo stroko projektnega vodenja na podlagi svetovno uveljavljenih standardov, certifikatov, skupnostih, sredstev, orodij, akademskih raziskav, publikacij, programov za strokovno usposabljanje in na podlagi priložnostih za mreženje. V sklopu inštituta PMI spletna stran ProjectManagement.com ustvarja spletne svetovne skupnosti, ki zagotavljajo večje število sredstev, boljša orodja, večje mreže in širše perspektive. Obiščite nas na www.PMI.org, www.projectmanagement.com, www.facebook.com/PMInstitute in na Twitterju @PMInstitute.

i Reworking the Revolution (Predelava revolucije), Accenture (2018)

Oglejte si izvirno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190318005462/en/


Kontakti

Mary Ortega
Strokovnjakinja za odnose z javnostmi
Project Management Institute
14 Campus Blvd.
Newtown Square, PA 19073
Telefon: +1 610 356 4600 X7030
E-pošta: mary.ortega@pmi.org
Spletna stran: www.pmi.org



Vir: Project Management Institute