O-STA

Mladi in izkušnje v tujini: kdo, kako, kje in zakaj?

Ljubljana, 25. 3. 2019 - Mednarodni odbor Zveze ŠKIS organizira okroglo mizo na temo mladih in njihovih izkušenj v tujini. Dogodek se bo odvijal v torek, 26. marca, ob 17. uri v M Hotelu Ljubljana.

Mladi dandanes vse pogosteje iščejo in nabirajo neprecenljive, tako formalne kot neformalne delovne izkušnje v tujini. Povpraševanja in ponudbe je na trgu vse več, vsi pa mladim obljubljajo nepozabne in nenadomestljive delovne izkušnje, s katerimi bodo lahko obogatili svoj življenjepis ter pridobili razne akademske pa tudi druge neformalne veščine.

Na okrogli mizi se bomo spraševali o kakovosti ponujenih programov mladim, prav tako pa bomo z gosti spregovorili o najpogostejšem profilu mladih, ki se odločajo za takšne izkušnje. Odkrivali bomo kam in kako pogosto, se mladi odpravljajo ter kakšne izkušnje imajo. Poizvedeli bomo iz kakšnih razlogov se odločajo za tovrstne izkušnje oziroma kaj je največja težava, da se nekateri ne odločijo za pridobivanje znanj in izkušenj na takšen način.

Na okrogli mizi bomo poskusili odgovoriti na vsa zgoraj navedena vprašanja ter razvili razpravo, preko katere bomo spoznali, kateri programi sploh ponujajo mladim možnosti pridobivanja delovnih izkušenj izven meja naše države. Okrogla miza bo tako tudi bolj informativne narave, saj je namenjena tudi tistim mladim, ki se za tovrstne priložnosti še odločajo ter raziskujejo različne možnosti.

Okroglo mizo, ki bo potekala v torek, 26. 3. 2019, v M Hotelu Ljubljana ob 17. uri, bo moderirala članica Mednarodnega odbora Zveze ŠKIS, pridružili pa se nam bodo:

~ organizacija IAESTE,

~ organizacija BEST Ljubljana,

~ Zavod Voluntariat,

~ predstavnik študentskih klubov.

Klara Šušteršič

Predstavnica za odnose z javnostmi na Zvezi ŠKIS

e-mail: klara.sustersic@skis-zveza.si

tel.št.: 040 265 373