O-STA

Big Heart Foundation s sedežem v ZAE s svojimi humanitarnimi projekti leta 2018 pomagala 1,1 milijona ljudem

SHARJAH, Združeni arabski emirati--(BUSINESS WIRE)-- The Big Heart Foundation (TBHF), ena vodilnih mednarodnih humanitarnih organizacij s sedežem v Šardži v Združenih arabskih emiratih, je nudila humanitarno pomoč v vrednosti US$ 15,8 milijona ameriških dolarjev (13,97 milijona evrov) 1.091.000 milijona beguncem, notranje razseljenih oseb in hudo prizadetih ljudi 12 narodov, ki so se znašli v konfliktih po vsem svetu.

Sporočilo za javnost vključuje večpredstavnostne vsebine. V celoti si ga lahko ogledate tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20190324005019/en/


Humanitarna neprofitna organizacija, ki deluje pod okriljem njene visokosti šejke Jawaher bint Mohammed Al Qasimi, velike zagovornice agencije UNHCR in predsednice TBHF, iz Šardže - tretjega največjega emirata v Združenih arabskih emiratih (ZAE) - je uporabila sredstva za podporo in zagon 20 projektov v sodelovanju z UNHCR, Zdravniki brez meja (Médecins Sans Frontières) in glavnimi sektorji na področju varne hrane, zdravstva in izobraževanja.

Njihova prizadevanja so leta 2018 dosegla 12 držav, in sicer Bangladeš, Egipt, Irak, Jordanijo, Malezijo, Pakistan, Palestino, Sirijo, Tanzanijo, Mavretanijo, Somalijo in Južni Sudan, nudili pa niso le nujne pomoči, ampak so se posvetili tudi dolgoročni rehabilitaciji in pomoči skupnostim prek izboljševanja dostopa do boljše zdravstvene oskrbe in izobraževanja ter zaposlovanja.

Mariam Al Hammadi, direktorica TBHF, je humanitarno strategijo, ki jo je TBHF sprejela leta 2018 in jo bo uresničevala tudi v prihodnje, predstavila takole: "Naša prizadevanja temeljijo na dveh glavnih načelih. Takojšnja pomoč, ki ji sledi izgradnja skupnosti in rehabilitacija prek izobraževanja, poklicnega usposabljanja in zaposlitve. Na ta način zapostavljene skupine dobijo orodja, ki jih potrebujejo, da si zagotovijo prihodnost, hkrati pa gre tudi za pomemben globalni prispevek k uresničevanju ciljev OZN do leta 2030."

TBHF je svoje projekte uresničevala prek šestih skladov, ki delujejo pod njenim okriljem. Leta 2018 je sklad The MENA Fund pomagal pri razvoju glavne stavbe Nacionalnega inštituta za rak (National Cancer Institute - NCI) v Kairu v Egiptu. Sklad Refugees and IDP Fund je povečal zdravstvene storitve za 24.000 sirskih beguncev v 'Kliniki Big Heart' v jordanskem taborišču Zaatari Camp in omogočil gradnjo bolnišnice s 100 posteljami za rohingijske begunce v Cox's Bazarju.

Sklad The Palestinian Children Fund je omogočil ustanovitev prve srednje šole za 45.000 otrok, ki imajo težave s sluhom, v Palestini. Podprl je tudi nujno pomoč za otroke agencije UNRWA.

TBHF-jev sklad Zakat Fund je ustanovil center za 3.000 notranje razseljenih študentov v Alepu ter tako podprl prizadevanja UNHCR-ja za dolgoročno zaščito. Njihov sklad Emergency Fund je nudil nujno pomoč ranljivim skupnostim v Južnem Sudanu v sodelovanju s Svetovni programom ZN za hrano (WFP). Sklad Ameera Fund je prispeval 16% k skupnim prizadevanjem TBHF-ja v letu 2018 s številnimi projekti in akcijami ozaveščanja o raku.

Sporočilo za javnost v angleščini je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190324005019/en/

Kontakt:

Mousa Nimer
+971 50 222 0561
m.nimer@nncpr.com

Vir: Big Heart Foundation

Večpredstavnostne vsebine


Foto

(Grafika TBHF)


Logo