O-STA

"Umetna inteligenca - navdih za digitalno prihodnost"

Dan slovensko-nemškega gospodarstva 2019 | Industrija 4.0

10. april 2019, 8:30 - 14:00

IEDC Poslovna šola Bled, Prešernova cesta 33, 4260 Bled

Dan slovensko-nemškega gospodarstva je največji gospodarski dogodek Slovensko-nemške gospodarske zbornice, katerega namen je krepitev slovensko-nemških gospodarskih odnosov in odličnega sodelovanja na tem področju. Že tradicionalni dogodek bo letos potekal pod naslovom Industrija 4.0: umetna inteligenca, ki je tesno povezana z nemško in slovensko industrijo. Na dogodku nas bo s svojo prisotnostjo počastil tudi predsednik Vlade Republike Slovenije, gospod Marjan Šarec.

Osrednji gospodarski dogodek leta, ki ga organiziramo v sodelovanju z Laboratorijem za umetno inteligenco na Inštitutu Jožef Stefan, bo gostil ugledne govornike iz Nemčije in managerje vodilnih slovenskih ter nemških podjetij. Skupaj bomo osvetlili naslednje izzive in perspektive:

- vpliv umetne inteligence na poslovne procese in produktivnost v podjetjih;

- umetna inteligenca in podjetja v Sloveniji;

- raziskave, razvoj in dobre prakse na področju umetne inteligence v Nemčiji.

Uvodni predavatelj konference bo dr. Dietmar Schlößer, odgovoren za novo ustanovljeno Centralno enoto za digitalizacijo in inovacije v nemškem koncernu TÜV NORD GROUP. Na tem položaju še naprej spodbuja digitalno preobrazbo in inovacijski proces koncerna.

Kako analitika podatkov in umetna inteligenca ustvarjata napredek v industriji, bo preko primerov dobrih praks predstavil Gerhard Engelbrecht, strokovnjak za inteligentne informacijske in komunikacijske tehnologije, Siemens, Avstrija. Pri svojem raziskovanju za podjetje Siemens se osredotoča na analizo urbanističnih podatkov v sklopu projekta "Seestadt Aspern", ki poteka v okviru pobude Smart City Wien.

Marko Grobelnik, raziskovalec v laboratorju za umetno inteligenco na Institutu Jožef Stefan, Izvršni direktor Quintelligence in glasnik digitalnih tehnologij RS bo v svojem predavanju, pod naslovom "Kaj manjka Umetni Inteligenci (AI), da bo postala inteligentna?" prikazal pristope, ki bodo definirali AI v prihodnosti. Marko Grobelnik se od leta 1985 se ukvarja z različnimi vidiki umetne inteligence, njegova strokovna področja so strojno učenje, podatkovno / besedilno / spletno rudarstvo, analiza omrežij, semantične tehnologije in vizualizacija podatkov, hkrati pa sodeluje z večjimi evropskimi akademskimi institucijami in industrijami, kot so Bloomberg, British Telecom, Evropska komisija, Microsoft Research, New York Times.

Med govorci in gosti programa konference, bodo svoje poglede, izkušnje in znanja delili tudi Medeja Lončar, Izvršna direktorica, Siemens Slovenija in Hrvaška, Tilen Božič, Državni sekretar, Ministrstvo za delo, dužino, socialne zadeve in enake možnosti RS , Miro Smrekar, Izvršni direktor, Addecco Slovenija, dr. Jure Skvarč, Izvršni direktor PC Vision in Kolektor Orodjarna d.o.o., Mitja Trampuž, Direktor, CREA pro d.o.o. in Rok Koren, odgovoren digitalizacijo in skrbnik ključnih kupcev, Siemens.

PROGRAM DOGODKA

Vljudno vabljeni!

Za akreditacije, intervjuje, izjave, prijazno prosim za predhodno najavo na:

Tina Drolc

E: tina.drolc@ahkslo.si

M: +386 30 451 888