O-STA

Med 7. in 9. septembrom bo potekal posvet o komunikaciji med mladinskimi kljubi in lokalno skupnostjo

Spoštovani,obvešcamo vas o posvetu:

"komunikacija med mladinskimi klubi in lokalno skupnostjo", ki se bo odvijal med 7. in 9. septembrom, na Srednjem vrhu nad Martuljkom v Domu zveze prijateljev mladine.

Posvet, ki ga organizira Združenje za socialno pedagogiko, s podporo Urada za mladino, Centra za pomoč mladim, Mladinskega doma Jarše in Produkcijske šole, želi z delovnim srečanjem predstavnikov mladinskih klubov in občinskih uprav poiskati skupen jezik pri oblikovanju mladinske politike v Sloveniji.

Izhodišce za posvet so konflikti, ki smo jih zasledili v javnih medijih, med nekaterimi mladinskimi združenji in lokalnimi oblastnimi strukturami. Zapirajo se prostori, ki jih uporabljajo mladi, o tem in še o čem mladi ne soodločajo. Polna usta o participaciji mladih so se veckrat izkazala za retoricen balast.

Cilj posveta:

“KOMUNIKACIJA MED MLADINSKIMI KLUBI IN LOKALNO SKUPNOSTJO
je akcijski dogovor o sodelovanju mladinskih klubov in lokalnih oblastnih struktur. Vsebina dogovora naj s priporočili, navodili zaveže k sodelovanju vladne in nevladne organizacije v smeri uresničevanja pravic mladih do samostojnosti in njihove aktivne vloge v družbi.

Da zopet ne bi ostali zgolj pri besedah, bomo akcijski dogovor o sodelovanju predstavili širši javnosti s tiskovno konferenco po zaključenem posvetu.