O-STA

Philip Morris International objavlja dovoljenje ameriške Uprave za hrano in zdravila (FDA) za prodajo IQOS v Združenih državah Amerike

Foto: PMI

Ameriška Uprava za hrano in zdravila (FDA) je danes potrdila, da je sistem za električno segrevanje tobaka IQOS družbe Philip Morris International primeren za varovanje javnega zdravja in je dovolila njegovo prodajo v Združenih državah Amerike. Odločitev FDA je bila sprejeta na podlagi celovite ocene vlog v postopku pred dajanjem tobačnih izdelkov na trg (PMTA), ki jih je družba PMI vložila pri FDA leta 2017.

V nasprotju s cigaretami se tobak v sistemu IQOS segreva, a ne gori. To je prvi tobačni izdelek z električnim segrevanjem, ki je bil odobren za prodajo v ZDA skladno z zakonom iz leta 2009, na podlagi katerega lahko FDA regulira tobačne izdelke, vključno z nadzorom inovativnih izdelkov.

André Calantzopoulos, generalni direktor družbe PMI, je objavo FDA komentiral takole: "Odločitev FDA, da odobri prodajo IQOS v ZDA, je pomemben korak naprej za približno 40 milijonov Američanov in Američank, ki kadijo. Nekateri bodo nehali. Večina ne bo in njim IQOS ponuja brezdimno alternativo za nadaljevanje kajenja. V le dveh letih je 7,3 milijona ljudi po vsem svetu opustilo cigarete in popolnoma preklopilo na IQOS. Z današnjo odločitvijo FDA je ta možnost na voljo tudi odraslim ameriškim kadilcem. V družbi PMI smo trdno odločeni zamenjati cigarete z brezdimnimi alternativami, ki združujejo izpopolnjeno tehnologijo z intenzivnim znanstvenim potrjevanjem. Objava FDA je zgodovinski mejnik." Dodal je še: "Sklep določa jasne smernice za komercializacijo, vključno s trženjskimi zahtevami, ki odraslim ponujajo čim večjo priložnost, da preklopijo iz cigaret, hkrati pa čim bolj zmanjšujejo nenamerno uporabo. Ta cilj v celoti podpiramo. FDA je postavila visok standard in veselimo se sodelovanja z njimi pri izvajanju sklepa na tak način, da bo IQOS dosegel ustrezno ciljno publiko - obstoječe odrasle kadilce.

PMI bo uvedel IQOS na ameriško tržišče s pomočjo ekskluzivne licence družbi Altria Group, Inc., katere hčerinska družba Philip Morris USA ima potrebno tržno znanje in infrastrukturo za zagotovitev uspešne uvedbe. Družba PM USA je pripravljena na začetek izvajanja načrtov trženja IQOS. PMI je v podporo k vlogam PMTA in vzporednim vlogam za IQOS kot "tobačni izdelek s spremenjenim tveganjem" priložil obsežne znanstvene dokaze, ki jih FDA še preučuje.

Philip Morris International: Za brezdimno prihodnost

Philip Morris International (PMI) je vodilna sila v postopku preoblikovanja tobačne industrije in zagotavljanja brezdimne prihodnosti in v končni fazi nadomestitve cigaret z brezdimnimi izdelki v korist odraslih ljudi, ki bi sicer še naprej kadili, kot tudi celotne družbe, podjetja samega in njegovih delničarjev. PMI je vodilno mednarodno tobačno podjetje na trgih zunaj ZDA na področju proizvodnje in prodaje cigaret, brezdimnih izdelkov in povezanih elektronskih naprav in pripomočkov ter drugih izdelkov, ki vsebujejo nikotin. PMI gradi prihodnost na novi kategoriji brezdimnih izdelkov, ki sicer niso brez tveganj, vendar so mnogo boljša izbira kot nadaljevanje kajenja cigaret. Z multidisciplinarnimi zmožnostmi na področju razvoja izdelkov, sodobnimi kapacitetami in znanstveno podporo želi PMI zagotoviti, da bi njegovi brezdimni izdelki ustrezali željam odraslih potrošnikov in strogim zakonskim zahtevam. Portfelj brezdimnih izdelkov IQOS podjetja PMI vključuje izdelke s tobakom za segrevanje, ki ne gori, in izdelke, ki dovajajo paro z nikotinom. PMI ocenjuje, da je na dan 31. marca 2019 približno 7,3 milijona odraslih kadilcev po svetu prenehalo kaditi cigarete in začelo uporabljati izdelke družbe PMI, v katerih se tobak segreva, a ne gori, ki so trenutno na voljo na 47 trgih bodisi v ključnih mestih ali na območju celotne države pod blagovno znamko IQOS. Za več informacij obiščite spletno stran www.pmi.com in www.pmiscience.com.
Oglejte si izvorno verzijo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190430006048/en/.

Vir: Philip Morris International.