O-STA

Sistem Bicy nadgrajen z novo postajo in mobilno aplikacijo

Velenje, 10. maj 2019 - V sklopu evropskega projekta CHESTNUT smo v Mestni občini Velenje avtomatiziran sistem brezplačne izposoje koles BICY nadgradili z novo postajo, ki ima šest stebričkov in se nahaja pri Osnovni šoli Antona Aškerca. V sklopu projekta smo razvili tudi mobilno aplikacijo BICY, ki omogoča spremljanja stanja sistema za izposojo koles preko pametnih telefonov. Aplikacijo si lahko na telefon naložite preko trgovine Google Play (bicy) in IoS App Store (bicy app). Aplikacija omogoča pregled prostih koles in prostih stojal v sistemu BICY, z njeno pomočjo pa bo izposoja koles potekala še bolj enostavno.

V sistemu Mestne občine Velenje sedaj možna brezplačna izposoja 57 koles na 12 izposojevalnih postajah, Občina Šoštanj pa ima v sistemu 5 izposojevalnih postaj in 25 koles.

Sistem Bicy deluje v Velenju od leta 2012, v Šoštanju pa od leta 2014. Za uporabo sistema BICY je potrebna osebna registracija uporabnika na TIC-u Velenje v Vili Bianci, v Občini Šoštanj pa na sedežu občine, v Vili Mayer, Muzeju usnjarstva na Slovenskem in v Turistični pisarni v Topolšici (Pošta Topolšica) v času uradnih ur. V primeru, da uporabnik potrebuje pomoč, se lahko obrne na klicni center (TIC Velenje) - brezplačna številka je 080 19 61.