O-STA

Q3 Medical Devices Limited sklenil distribucijski dogovor z Medtronic za njihovo biorazgradljivo opornico za žolčevod in trebušno slinavko

15. maj 2019 06:06 UTC

DUBLIN, Irska--(BUSINESS WIRE)-- Podjetje Q3 Medical Devices Limited ("Q3 Medical") s sedežem v Dublinu na Irskem je danes sporočilo, da je s podjetjem Medtronic plc sklenilo distribucijski dogovor za ARCHIMEDES in bo kot prvo tržilo popolnoma biološko razgradljivo opornico za žolčevod in trebušno slinavko, ki je zasnovana kot alternativa tradicionalnim plastičnim opornicam.

Medtronicovi diviziji za želočno-črevesne bolezni in hepatologijo, ki je del skupine za minimalno invazivne terapije Minimally Invasive Therapies Group, in Q3 Medical so sklenili šestleten ekskluziven dogovor za distribucijo biorazgradljive opornice ARCHIMEDES na zahodu EU, v ZDA in na Japonskem; s pravicami tudi za druge regije. Q3 Medical bo nadaljeval s svojo širitvijo v Jugozahodni Aziji, Latinski Ameriki, Vzhodni Evropi in na Bližnjem Vzhodu.

Običajno so opornice za žolčevod in trebušno slinavko plastične ali kovinske, opornica ARCHIMEDES pa je iz kombinacije razgradljivih materialov, ki omogočajo različne stopnje razgradljivosti glede na potrebe bolnika. Uporaba razgradljivih materialov pri opornici zmanjša potrebo po ponovnih zdravniških posegih, ki so pogosti pri uporabi trenutnih opornic, pri njeni uporabi pa poseg za odstranitev opornice pogosto ni potreben, kar trenutno nikakor ne velja za plastične in kovinske opornice. ARCHIMEDES ima oznako CE Mark.

Eric Mangiardi, predsednik in glavni izvršni direktor podjetja je dejal: "Vznemirjeni in veseli smo, da smo se povezali z eno vodilnih organizacij za medicinske pripomočke, kot je Medtronic. Sklenitev tega dogovora je velik korak v smeri našega cilja postati vodilni razvijalec biorazgradljivih vsadkov na svetu. Mangiardi je še povedal: "Obljuba ARCHIMEDES-a temelji na njegovem potencialu, da postanejo posegi za odstranitev vsadkov, ki so nujni pri uporabi tradicionalnih plastičnih opornic, nepotrebni, kar bi lahko znižalo stroške globalnega zdravstvenega sistema za milijarde, hkrati pa izboljšalo nego bolnika."

O podjetju Q3 Medical Devices

Q3 Medical Devices Limited je irsko holdinško podjetje, ki se osredotoča na področje inovativnih medicinskih pripomočkov, letno pa beleži do 10 milijonov evrov prihodkov. Holdiško podjetje se prek razširjenega delovanja v nemškem Winsnu (QualiMed Innovative Medizinprodukte GmbH, AMG International GmbH), kitajskem Šanghaju (Q-San) in Charlotte v Severni Karolini (QualiMed-USA) osredotoča na razvoj, izdelavo in distribucijo minimalno invazivnih pripomočkov za zdravljenje pacientov z boleznimi srca, perifernih arterijskih bolezni in ne-arterijskih bolezni.

Podjetja v popolni lasti Q3 Medical Devices si prizadevajo za nenehen globalni razvoj in komercializacijo svojih jedrnih, mikro invazivnih, biorazgradljivih tehnologij kot tudi dostave zdravil. Izdelki podjetja se trenutno prodajajo v več kot 50 državah po svetu prek lastne oznake proizvajalca originalne opreme (OEM), zasebne blagovne znamke in lastne mreže blagovnih znamk. Q3 Medical se prek svojih hčerinski družb, ki jih ima v popolni lasti, osredotoča na tri glavne vertikale, v katerih je konkurenčen: biorazgradljivi implantanti, mikoinvazivne tehnologije in platforme za dostavo zdravil.

Q3 Medical Devices Limited je oblikovala globalna skupina poslovnežev, izdelovalcev, distributorjev, zdravnikov iz industrije, in vlagateljev, ki se osredotočajo na razvoj in prevzem poslovanja na področju medicinskih pripomočkov. Cilj podjetja je ustvarjanje vrednosti medtem, ko pomaga ljudem.

Za več informacij, prosimo, obiščite http://www.q3medical.com/.

"USTVARJAMO VREDNOST MEDTEM, KO POMAGAMO LJUDEM"

Sporočilo za javnost v izvirniku je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190514006144/en/

Kontakt:

Eric Mangiardi
Predsednik in glavni izvršni direktor
Q3 Medical Devices Limited
+353867827296 (Irska)
emangiardi@q3medical.com


Vir: Q3 Medical Devices Limited