O-STA

Velenje obiskala delegacija iz Ukrajine - SZJ Mestne občine Velenje

Velenje, 17. maj 2019 - Mestna občina Velenje je ta teden gostila ukrajinsko delegacijo, ki je v Slovenijo prišla v sodelovanju z Energetsko agencijo KSSENA, in sicer v sklopu evropskega projekta "Energy Efficiency in Municipalities ІІ". Predstavnike ukrajinskih občin in okrajev je sprejel velenjski podžupan Peter Dermol.

Podžupan je gostom predstavil naše mesto in uspešno sanacijo okolja Šaleške doline. Izpostavil je, da se Velenje ponaša s številnimi nazivi, ki pričajo o visoki kakovosti bivalnega okolja, urejenosti in energetski učinkovitosti.

V sklopu sprejema sta podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol in župan mesta Radomyshl (Ukrajina) Volodymyr Teterskyi podpisala pismo o nameri o partnerstvu med Mestnim svetom Radomyshl, okrožja Radomyshl (Žitomirska pokrajina, Ukrajina) in Mestno občino Velenje.

Namen pisma o nameri je dogovor med Mestnim svetom Radomyshl (Ukrajina) in Mestno občino Velenje o sodelovanju med občinama na področju energetske učinkovitosti, razvoja obnovljivih virov energije in drugih področjih lokalnega razvoja, ki so v skupnem interesu.

V teh dneh si je delegacija iz Ukrajine ogledala primere dobrih praks in pristopov s področja trajnostnega razvoja, energetske učinkovitosti in obnovljivih virov energije v okolici.