O-STA

Sprehajanje psov med počitnicami je lahko izjemno zabavna aktivnost, ki jo lahko opravljate tudi kot dejavnost podjetja!

Poletne počitnice predstavljajo tudi obdobje manjšega povpraševanja s strani strank za marsikatero dejavnost in v takšnih obdobjih je potrebno postati malce iznajdljiv. V takih situacijah veliko samostojnih podjetnikov poseže po priložnostnih delih in med najbolj zabavne in igrive sodi prav sprehajanje psov.

Sprehajanje psov je izredno sproščujoča dejavnost, polna igric in doživetij. Dejansko delo, ki ga lahko izvajate v naravi in brezpogojna ljubezen štirinožca, dokazano pripomore k mentalnem zdravju sprehajalca!

Sprehajanje psov je lahko tudi kot popoldanski s.p.

Kot vsakršno drugo gospodinjsko pomoč, je sprehajanje psov vključujemo v dejavnost "Druge storitvene dejavnosti, drugje nerazvrščene" (SKD 96.090).Ta vključuje čuvanje, oskrbo, treniranje in nego hišnih živali. Dejavnost lahko opravljate za neomejeno število strank in ne-nazadnje tudi za podjetja. Kdo ne bi hotel delati za podjetje, ki nudi tudi varovanje Vašega štirinožnega malčka?

Sprehajanje psov se vsekakor lahko izvaja tudi na popoldanskem s.p.-ju, vendar je za registracijo popoldanskega s.p.-ja potrebno že imeti redno zaposlitev za polni delovni čas.

Dodajanje dejavnosti na s.p. je na naši VEM točki podjetja Data d.o.o. brezplačna in hitra. Dejansko je dejavnost lahko dodana že z naslednjim dnem. Za izvajanje dejavnosti je nujno imeti dejavnost dodano med obstoječe dejavnosti podjetja, saj ste v nasprotnem primeru v prekršku.

Sprehajanje psov je izjemoma lahko tudi osebno dopolnilno delo

Sprehajanje psov se lahko izvaja v okviru osebnega dopolnilnega dela kot občasna pomoč pri oskrbi hišnih živali na domu lastnika živali. Gre za občasno izvajanje dela, ki je navedeno na seznamu A del, ki se lahko opravljajo kot osebno dopolnilno delo. Dejavnost lahko izvajalec ODD opravljal za lastnika živali, ki je za izvajalca kupil vrednotnico.

Ne oglašujte dejavnosti preden registrirate neko pravno obliko

Zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno (ZPDZC-1) prepoveduje vsakršno oglaševanje dela na črno, nedovoljene dejavnosti in zaposlovanja na črno. Oglaševanje je prepovedano tudi za posameznike, če opravljajo dejavnost ali delo in niso vpisani ali priglašeni. Dejavnost, kot je sprehajanje psov, je možno najprej opravljati preko osebnega dopolnilnega dela in šele ob povečanju prihodkov iz dejavnosti, registrirati status s.p. ali podobno. Ne pozabite, da je registracija statusa samostojnega podjetnika brezplačna na naši VEM točki.