O-STA

Najava zaključne prireditve PROSTOVOLJEC LETA 2018


Mladinski svet Slovenije (MSS) pripravlja zaključno prireditev natečaja Prostovoljec leta, ki bo v torek, 11. junija 2019 ob 17:00 v Kongresnem centru Brdo (Predoslje 39, Kranj). Prireditev bo gostil častni pokrovitelj projekta Prostovoljec leta predsednik RS Borut Pahor. Letos bodo tako že sedemnajstič zapored podeljena priznanja in Naj nazivi prostovoljcem in prostovoljskim projektom za dosežke iz preteklega leta.

V natečaj je letos 148 različnih prijaviteljev prijavilo 196 posameznikov - prostovoljcev in 51 prostovoljskih projektov. Na prireditev na Brdu so povabljeni vsi prijavljeni prostovoljci in predstavniki prijaviteljskih organizacij, med katerimi so različne mladinske, humanitarne in druge nevladne organizacije ter tudi javne institucije, kot so šole, domovi upokojencev idr. javni zavodi.

Podelili bomo naslednje nazive: Naj prostovoljka in Naj prostovoljec v treh starostnih kategorijah in naziv Naj prostovoljski projekt, posebej pa še naziva Naj mladinski voditelj in Naj mladinski projekt ter 2 priznanji za posebne dosežke.

Imena nagrajencev bodo znana šele ob sami podelitvi; lahko pa navedemo, da ključni nagrajenci oz. nagrajene organizacije (sedež organizacije) prihajajo iz naslednjih občin: Grosuplje, Ljubljana, Maribor, Novo mesto, Prevalje, Ribnica na Pohorju in Škofja Loka.

Prostovoljci in projekti so bili izbrani na podlagi natečaja, ki ga je MSS objavil januarja letos, z njim pa povabil vse institucije in posameznike, ki v svoje dejavnosti vključujejo prostovoljstvo, da prijavijo svoje najboljše prostovoljce, prostovoljke in projekte za leto 2018. Po zaključku natečaja je izbor za Naj nazive opravila komisija, sestavljena iz predstavnikov Slovenske filantropije, Zavoda Nefiks, Mladinske mreže MaMa, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstva za javno upravo, Fakultete za socialno delo, Urada RS za mladino, Zavoda Movit, Mladinskega sveta Slovenije ter nacionalnih mladinskih organizacij.