O-STA

V sredo v Velenju konferenca o energetiki

Velenje, 3. junij 2019 - V sodelovanju z različnimi organizatorji bomo v sredo, 5. junija 2019, organizirali konferenco z naslovom "Razmislek o prihodnosti energetike v Šaleški dolini". Zaradi velikega zanimanja smo spremenili lokacijo konference. Pričela se bo ob 10. uri v sejni dvorani Mestne občine Velenje. Ob 13. uri vabimo predstavnike medijev v protokolarno sobo Mestne občine Velenje, kjer bodo sodelujoči predavatelji in predstavniki organizacijskega odbora na voljo za izjave.

Glavni namen konference je seznaniti javnost z državnim energetskim konceptom ter prihodnjim delovanjem energetskih družb Premogovnik Velenje in Termoelektrarna Šoštanj. Udeležba na konferenci je brezplačna, obvezna pa je prijava, ki je možna še danes na e-naslov info@crti.si.

Našemu povabilu k sodelovanju so se odzvali generalni direktor Direktorata za energijo mag. Hinko Šolinc, državni sekretar za področje okolja na Ministrstvu za okolje in prostor mag. Marko Maver, generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne mag. Stojan Nikolić, direktor družbe ELES mag. Aleksander Mervar, generalni direktor Premogovnika Velenje mag. Ludvik Golob in direktor Termoelektrarne Šoštanj Mitja Tašler.

Uvodoma bodo prisotne pozdravili predsednik Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice dr. Blaž Nardin, podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol in župan Občine Šoštanj Darko Menih.

V nadaljevanju konference bodo sodelujoči predavatelji predstavili sledeče teme Energetski koncept Republike Slovenije, Okoljevarstveni vidiki uresničevanja energetskega koncepta Republike Slovenije, Razvojni načrt proizvodnje in naložb v Holdingu slovenske elektrarne, Načrt dolgoročno zanesljive oskrbe Slovenije z električno energijo, Pridobivanje premoga v Premogovniku Velenje ter Proizvodnja električne in toplotne energije v Termoelektrarni Šoštanj.

Vljudno vabljeni!

Prijazen pozdrav,Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Vesna JELIČIĆ, univ. dipl. soc.
Kabinet ľupana

T: 03 8961 700
........................................................................................................................