O-STA

Shopify izdal prvo poročilo o stanju tržnega poslovanja

Kupci preživijo več časa na spletu kot v trgovini: 62 milijonov kupcev povratnikov v zadnjih 12 mesecih

OTTAWA, Ontario - (BUSINESS WIRE) - Shopify Inc. (NYSE:SHOP) (TSX:SHOP), vodilna večkanalna tržna platforma, je danes objavila svojo prvo State of Commerce poročilo* o stanju tržnega poslovanja s spoznanji o tem, kaj je gonilna sila trženja neposredno uporabnikom in njihovega nakupovalnega vedenja.

Trgovina na drobno je v zadnjem letu doživela izjemne spremembe in v tej spremenjeni prodajni krajini so potrošniki in prodajalci našli nove priložnosti za nakupovanje in prodajo blaga.

"Naše poslanstvo je narediti trgovino boljšo za vse in to poročilo smo razvili, da bi delili globalne uvide, ki lahko trgovcem pomagajo bolje razumeti potrebe njihovih strank," je povedal Harley Finkelstein, glavni direktor poslovanja pri družbi Shopify. "Pri Shopify nov val neodvisnih podjetnikov navdihujemo z orodji in vpogledi, ki jih potrebujejo za uspeh. V prihodnosti bomo delili še več takšnih poročil in Shopify se bo razvil v ključno platformo za gradnjo podjetja in globalno gonilno silo trgovanja."

Med ključnimi spoznanji, razkritimi v poročilu družbe Shopify, je med drugim najti naslednje:

  • Gre za bitko za lojalnost znamki in zmagovalci imajo več kupcev povratnikov: Več kot 62 milijonov kupcev s celega sveta je vsaj dvakrat nakupovalo v isti Shopify trgovini, pri čemer kupci v isti trgovini povprečno nakupujejo 3.8-krat.

  • Kupci imajo radi dober izgovor za nakupovanje, še posebej radi imajo praznike in prodaja februarja upade: November je najbolj popularen nakupovalni mesec po vsem svetu, medtem ko je februar najmanj aktiven. Januar beleži največjo medletno rast zunaj sezone praznikov.

  • Američani nakupujejo najpogosteje, Nemci najhitreje, medtem ko Japonci potrošijo največ: Potrošniki v ZDA kupijo skoraj dvakrat toliko (6 izdelkov) kot v katerakoli drugi državi (2 do 3 izdelke); kupci v Nemčiji so najhitrejši, ko gre za sprejemanje odločitev pri spletnem nakupovanju, saj nakup opravijo v manj kot 18 minutah; Japonci pri posameznem nakupu potrošijo največ, povprečno okoli 142 ameriških dolarjev, medtem ko je v ZDA to povprečje pri približno 81 dolarjih.

  • Prenosni telefon, tablica ali prenosni računalnik? Geografski položaj ima vpliv na to, kako potrošniki nakupujejo: V Braziliji je telefoni kot sredstvo nakupa bolj popularen kot računalnik, medtem ko kupci na Danskem, na Irskem, v Maleziji, v Maroku, na Nizozemskem, na Novi Zelandiji, v Singapurju in Vietnamu pogosteje kot telefone uporabljajo tablice. Vse tri naprave so po drugi strani enako popularne med potrošniki v ZDA, Avstraliji, Kanadi, na Kitajskem in v Veliki Britaniji.

Družbeni mediji so glavno gonilo, ko gre za odkrivanje izdelkov, a niso mesto, kjer večina nakupuje: spletne trgovine pokrijejo več kot 80% prodaj, sledijo jim prodajna mesta.

Vsa spoznanja v Shopify poročilu si je moč naložiti na tem mestu.

O družbi Shopify

Shopify je vodilna večkanalna platforma za trgovino. Trgovci jo uporabljajo za oblikovanje, vzpostavitev in upravljanje svojih trgovin po več prodajnih kanalih, vključno z mobilnimi napravami, spletom, družbenimi mediji, tržnicami, fizičnimi prodajnimi mesti in pop-up trgovinami. Platforma trgovcem zagotovi tudi močno zaledno strukturo in enotno točko za pregled njihovega poslovanja, vključno s plačili in odpremo. Platforma Shopify je bila osnovana za zanesljivost ter za velik obseg in z njo je tehnologija za velike družbe postala dostopna podjetjem vseh velikosti. Shopify s sedežem v kanadski Ottawi trenutno podpira več kot 800.000 podjetij v okoli 175 državah, med drugim tudi znane znamke, kot so Unilever, Kylie Cosmetics, Allbirds, MVMT in mnoge druge.

* Poročilo temelji na delu globalnih prodajnih podatkov na platformi Shopify iz obdobja med aprilom 2018 in aprilom 2019; na globalni spletni raziskavi iz marca 2019, v kateri sta sodelovala 3832 trgovca Shopify; in na kvantitativni in kvalitativni raziskavi o potrošnikih v Kanadi in ZDA iz decembra 2018, vključno z intervjuji in spletno raziskavo, v kateri so sodelovali 2653 potrošniki.

Izvorna različica obvestila je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190605005255/en/

Kontakti

Julie Nicholson

Direktorica za komunikacije

416-238-6705 x 302

press@shopify.com


Vir: Shopify Inc.