O-STA

Ministrstvo velenjski gimnaziji odobrilo tretji oddelek

Velenje, 6. junij 2019 - Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je Gimnaziji Velenje odobrilo dodaten oddelek, za katerega so že pred časom zaprosili zaradi močno povišanega vpisa. Ministrstvo je predlog najprej zavrnilo, v ponedeljek pa je še župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič pozval ministra Jerneja Pikala k odobritvi dodatnega oddelka. S pridobitvijo tretjega oddelka se bodo na velenjsko gimnazijo lahko vpisali vsi, ki to želijo.

Na Gimnaziji Velenje so bili do šolskega leta 2017/2018 razpisani trije oddelki splošne gimnazije, zadnji dve šolski leti pa dva, kar pomeni 56 mest. Za prihodnje šolsko leto je na Gimnazijo Velenje trenutno prijavljenih 73 kandidatov in z odobritvijo dodatnega oddelka, se bodo lahko na gimnazijo vpisali vsi. Demografska slika tudi za prihodnja leta kaže porast števila dijakov zato je pričakovati dolgotrajnejšo potrebo po treh oddelkih splošne gimnazije.

Prijazen pozdrav!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

mag. Maša KočevarKabinet župana

T: 03 8961 546
.........................................................................................................................