O-STA

Telekom Slovenije je Bolnišnico za ženske bolezni in porodništvo Postojna in UKC Maribor opremil s sodobnima CTG-aparatoma

V okviru humanitarne akcije Slojenčki, ki je namenjena zbiranju sredstev za obnovo opreme porodnišnic in medicinskih aparatov za novorojenčke, je tokrat Telekom Slovenije doniral dva CTG-aparata. Prvega je v ponedeljek, 17. junija, prejela Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, v sredo, 19. junija pa še Oddelek za perinatologijo UKC Maribor. S pomočjo CTG-aparata lahko zdravniki natančno spremljajo delovanje plodovega srca in aktivnosti maternice, kar je zelo pomembno za pravilno vodenje nosečnosti in poroda. Telekom Slovenije je sicer pred dvema letoma Porodnišnici Ljubljana doniral tudi CTG-aparat za spremljanje razvoja dvojčkov.

CTG-aparat je v postojnski porodnišnici prevzel direktor Aleksander Merlo, dr. med., specialist ginekologije in porodništva, v mariborski porodnišnici pa predstojnik Oddelka za perinatologijo, izr. prof. dr. Faris Mujezinović. Obeh donacij se je razveselila tudi izr. prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva v porodnišnici Postojna, ki je tudi predsednica Društva Slojenčki.

Družbena odgovornost sodi med strateške usmeritve Telekoma Slovenije. Kot vodilni slovenski operater, vpet v okolje, v katerem deluje, želi Telekom Slovenije družbi vračati tudi prek sponzorskih in donatorskih aktivnosti. Tako kot sponzor ali donator že vrsto let podpira humanitarne projekte, kot so Botrstvo v Sloveniji, TOM telefon, ki je namenjen pomoči ljudem v stiski, posodobitev Mladinskega zdravilišča in letovišča Debeli rtič, sodeluje pa tudi pri projektih za pomoč ljudem v stiski. Telekom Slovenije sicer sodi med največje podpornike slovenskega športa, kulture, izobraževanja in humanitarnosti.

Z lepimi pozdravi,

Nataša Osolnik

Nataša Osolnik
Odnosi z javnostmi

T: 01 472 2155, www.telekom.si

To sporočilo ste prejeli kot novinar zaradi obveščanja o poslovanju in novostih v ponudbi Telekoma Slovenije.

Če v prihodnje tovrstnih obvestil ne želite prejemati, pošljite sporočilo na pr@telekom.si.