O-STA

Oktet 9 in letni kino za uvod v počitnice


Nocoj se bo s koncertom legendarne vokalne zasedbe Oktet 9 in kinom pod šolskimi zvezdami zaključil projekt GCC Pozdrav poletju 2019
V soboto, 17. 6., se je s Poletno muzejsko nočjo in letnim kinom na Gimnaziji Celje - Center (GCC) začel kratki festival dijaške ustvarjalnosti GCC pozdrav poletju 2019, ki se je nadaljeval s ponedeljkovo predstavitvijo tretje številke literarne revije Podstrešje in Bičkovim filmom Razredni sovražnik, sklenil pa se bo nocoj ob 20. uri s koncertom Okteta 9 in francosko filmsko komedijo Bog, le kaj smo spet zagrešili?

Oket 9 sodi med legendarne slovenske a cappella zasedbe. Zasedba, ki deluje pod okriljem Društva GCC povezuje nekdanje dijake GCC, umetniško vodstvo pa je v rokah Gregorja Deleje. Fantje zaključujejo 13. sezono in v tem času so nanizali že več kot 500 koncertov po Sloveniji in tujini ter številne turneje, ki so jih vodile na koncertne odre od ZDA, pa do Avstralije, Kitajske, Tajvana in cele Evrope. Za letošnji (po)letni koncert se vračajo na "kraj zločina", na šolo oz. v park za njo, na koncertnem programu pa bodo zlasti priredbe slovenskih in svetovnih popevk.

Pester junijski kulturni utrip na GCC tako zaključuje plodno in uspešno šolsko leto na edini srednji šoli v Sloveniji, ki ji je JSKD leta 2015 podelil naziv Kulturna šola.

PRILOGA: Fotografija Okteta 9 in fotografije s sobotnih in ponedeljkovih prireditev (arhiv GCC)

Dodatne informacije:
Gregor Deleja, ravnatelj GCC, 041 708 945, gregor.deleja@gcc.si