O-STA

NOVO v Europarku: SIMPLE barber shop - britje brade kot v mafijskih filmih

Izkušeno in usposobljeno osebje bo nabrusilo britve in se posvetilo vsem posameznikom, ki si bodo zaželeli popolne pričeske, urejenih brkov ali brade
Simona Mandl, center managerka Europarka, in Vanja Čurič, poslovodkinja SIMPLE barber shop v Europarku Maribor
Nov prostor, namenjen moškim, v Europarku Maribor - SIMPLE barber shop

Danes, na prvi julijski dan, je v Europarku Maribor zaživel prostor, namenjen moškim. Seveda to ne pomeni, da dame niso zaželene, vendar storitve ponujajo izključno moškim obiskovalcem največjega nakupovalnega središča severovzhodne Slovenije. Gospodje se bodo tako lahko razvajali v novem frizerskem salonu - SIMPLE barber shop, v katerem bodo izkušeni brivci nabrusili britve in se s strokovnim znanjem posvetili vsem posameznikom, ki si bodo zaželeli popolno pričesko, brke ali brado.

Britje brade kot v mafijskih filmih

SIMPLE barber shop, ki se od danes naprej nahaja v Europarku, je frizerski salon, namenjen izključno moškim strankam. Je prostor, kjer si lahko fantje in moški privoščijo nekaj zase. Frizerji so specializirani za urejanje moških pričesk in oblikovanje brade. Nostalgikom, ki si zaželijo britje brade kot v mafijskih filmih, v katerih frizer po vratu pleše s čisto pravo britvijo, lahko omogočijo tudi to. Tudi vse preostalo v prostoru je namenjeno predstavnikom moškega spola: glasba, izdelki, interjer, revije itd. Simona Mandl, center managerka Europarka, je ob odprtju povedala: "Danes kar malce zavidam gospodom, saj SIMPLE barber shop zagotovo ponuja izkušnjo, ki je še dolgo ne bodo pozabili. Vesela sem, da se nam je v Europarku pridružil tudi prostor, namenjen izključno frizerskim in brivskim storitvam za gospode, za katerega sem prepričana, da bo nadgradil že tako pestro ponudbo našega nakupovalnega središča."

Brivnice - pomemben prostor za druženje

Brivnice so bile že v preteklosti znane kot pomembni prostori druženja in družbenega dialoga. So nekakšni javni forumi o aktualnih vprašanjih in izzivih sodobnega časa, pomembno vlogo pa imajo tudi pri oblikovanju identitete moških. V preteklosti so se vsi frizerji šteli za brivce. V sodobnem času pa se izraz "brivec" uporablja kot poklicni naziv in se nanaša na frizerje, ki so se specializirali za moške lase, urejene brke in brade.