O-STA

Japonska izreka dobrodošlico svetovnim voditeljem na svojem prvem vrhu G20 v Osaki

G20 Osaka Summit Family Photo (Photo: Business Wire)
G20 Osaka Summit Working Lunch (Photo: Business Wire)
Leaders' Dinner (Photo: Business Wire)
G20 Osaka Summit Partners' Program (Photo: Business Wire)
Leaders' Dinner Menu (Photo: Business Wire)
G20 Osaka Summit Live Kitchen (Photo: Business Wire)
Japan Innovation Lounge (Photo: Business Wire)
G20 Osaka Summit Summit Bag (Photo: Business Wire)
Danjiri, Great Portable Shrine, Futondaiko (Photo: Business Wire)
Logotip

30. junij 2019 08:05 UTC

Sedemintrideset vlad in organizacij se je sestalo v drugem največjem mestu te azijske države, da bi naslovile globalne probleme.

OSAKA, Japonska--(BUSINESS WIRE)-- Med 28. in 29. junijem je Japonska gostila vrh G20, ki se ga je udeležilo vseh 20 članic in 17 povabljenih gostov. Japonska je tako prvič gostila vrh 20 gospodarsko najpomembnejših držav sveta, medtem ko je leta 2016 gostila vrh G7 v regiji Ise-Shima.

To obvestilo za javnost vsebuje večpredstavnostne vsebine. Celotno objavo si lahko ogledate na: https://www.businesswire.com/news/home/20190630005053/en/

Na letošnjem vrhu so voditelji razpravljali o pomembnih svetovnih temah, med drugim je bil izpostavljen problem onesnaževanja morja s plastiko, ki dokazano uničuje morske ekosisteme po vsem svetu.

Da bi izrazil svojo zavezo k reševanju tega problema, je vrh G20 v Osaki v ospredje postavil pobudo japonskega ministrstva za okolje Plastics Smart Campaign (Pametna kampanja o plastiki) skupaj s konceptom treh R-jev (Reduce, Reuse, Recycle - Zmanjšaj, ponovno uporabi, recikliraj) in obnovljivosti ter tako izpostavil ukrepe, kot so prepoved uporabe plastičnih plastenk in slamic ter uvedba obnovljivih materialov. Na dogodku so plastične proizvode za enkratno uporabo, vključno s plastenkami, kozarci, slamicami in krožniki, nadomestili alternativni proizvodi za večkratno uporabo.

Udeleženci vrha so se na produktivnih razpravah osredotočili tudi na druge teme, kot so ekonomija, trgovanje in investicije, inovacije, zaposlovanje, opolnomočenje žensk, razvoj ter zdravje.

Na obrobju razprav so udeleženci spoznavali tudi japonsko kulturo ter uživali v njeni gostoljubnosti. Ob začetku vrha so si lahko ogledali postavitev lesene tradicionalne strukture danjiri in prenosnega svetišča mikoshi, ki sta del slavnih lokalnih festivalov. Notranjost prizorišča je prikazovala edinstveno turistično ponudbo mesta Osaka in regije Kansai, vključno z najnovejšimi informacijami glede razstave Expo 2025. Voditelji in njihovi partnerji so se udeležili predstav, ki so prikazovale japonsko kulturno dediščino, ter uživali v tradicionalni kuhinji washoku.

Prav tako so se lahko navduševali nad japonskimi vrhunskimi inovacijami na področju robotike, medicine in vesoljskih tehnologij. Prostoren razstavni prostor je tako predstavljal japonsko tehnologijo in izdelke, ki so se navezovali na tematske kategorije vrha: Družba in inovacije, Zdravje in inovacije, Onesnaževanje morja s plastiko in inovacije, Energija in inovacije ter Ekonomsko sodelovanje in inovacije. Prav tako so bile predstavljene olimpijske in para-olimpijske igre, ki bodo potekale v Tokiu leta 2020, obnova po naravnih nesrečah, viri japonskega turizma in tradicije. Skupno je bilo tako razstavljenih približno 50 postavitev, ki so zajemale razpon zabavnih in poučnih vsebin, od diskusij in modelov do videov in praktičnih dejavnosti.

Države članice vrha G20 so Argentina, Avstralija, Brazilija, Kanada, Kitajska, Francija, Nemčija, Indija, Indonezija, Italija, Japonska, Mehika, Republika Koreja, Republika Južna Afrika, Rusija, Saudova Arabija, Turčija, Združeno kraljestvo, Združene države Amerike in Evropska unija.

Druge uradne fotografije z vrha so na voljo za medije na spletni strani:
https://g20.org/en/media/hostphotographer/


G20 Osaka Summit Plastics Smart Action


Oglejte si izvirno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190630005053/en/

Kontakti

Yuki Koda
Dentsu Public Relations Inc.
y-koda@dentsu-pr.co.jp





Vir: japonsko zunanje ministrstvo