O-STA

V Termah Snovik se je zbralo več 1700 upokojencev

V Termah Snovik je bilo 28. letno srečanje upokojencev Gorenjske

V Termah Snovik je bilo 6. junija 28. tradicionalno srečanje upokojencev Pokrajinske zveze društev upokojencev Gorenjske, ki so ga organizirali s sodelovanjem Društva upokojencev Kamnik, Termami Snovik in Turističnim društvom Tuhinjska dolina. Udeležilo se ga je več kot 1.700 upokojencev. Program srečanja so popestrili pevski zbori, ljudske pevke Predice in skupina Špica, ki je poskrbela za dobro voljo in ples.

"Gre za srečanje, ki je že 28. po vrsti in tudi že 3. pri katerem sodelujejo tudi prostovoljci Starejši za starejše. Zelo sem vesel, da smo dobili takega partnerja kot so Terme Snovik, ki so poskrbele za izredno dobro ponudbo hrane in pijače in kratke vrste. Turistično društvo Tuhinjska dolina nam je priskočilo na pomoč z dvema šotoroma. Današnje srečanje je eno izmed bolje uspelih in zagotovi si takšnih srečanj želimo tudi v prihodnosti", je povedal Zdravko Malnar, predsednik Pokrajinske zveze društev upokojencev Gorenjske.

"Upokojenci rabimo temeljito reformo" je v svojem govoru poudaril Janez Sušnik, predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije. Osrednji govornik na prireditvi je bil Matej Slapar, župan občine Kamnik, ki je udeležencem izrekel dobrodošlico. Vsem je zaželel prijetno druženje in lepo zabavo. Goste je pozdravil tudi prokurist Term Snovik, Ivan Hribar, ki je na kratko predstavil zgodovino Term Snovik. "Smo v pričakovanju 2,5-miljontega obiskovalca", je še dodal.

Po uradnem delu srečanja so udeleženci dan preživeli ob skupnem kosilu in živahnem druženju. Številni med njimi so se podali na brezplačen voden ogled Term Snovik, se prepustili vodnim užitkom zdravilne termalne vode, spoznali Kneippovo življenjsko filozofijo petih elementov zdravega načina življenja, preskusili Kneipp oblive in se podali na voden ogled spiralne bosonoge poti.

V Termah Snovik lahko poleg spiralne bosonoge poti preskusite tudi kratko bosonogo pot pri apartmajskem naselju in 3,2 km dolge bosonogo pot, ki je bila nagrajena z nazivom Naj tematska pot leta 2018. Na pot se lahko podate sami ali pa se dogovorite za voden ogled.

Pokrajinska zveza društev upokojencev Gorenjske je bila ustanovljena med zadnjimi v Sloveniji, 4. septembra 2003 na letnem srečanju upokojencev Gorenjske, na Soriški planini. V Pokrajinsko zvezo društev upokojencev Gorenjske se je vključilo 11 društev z ljubljanske statistične regije. Postali so največja pokrajina v Sloveniji po številu, ki znaša 33.690 članov, in po površini območja občin, katerih društva so v Pokrajinski zvezi društev upokojencev Gorenjske s kar 2.785 km2. Njihova naloga je organiziranje različnih dejavnosti na športnem in kulturnem področju, skrb za aktivno, zdravo in varno staranje njihovih članov ter medsebojna pomoč.