O-STA

Dobrodelni hotelirji - 100 kepic sladoleda za 100 nasmehov otrok

Otroke v počitniškem domu Pacug je obiskala maskota hotelov LifeClass Portorož Mini-ion (foto LifeClass Hotels&Spa)
Jagodo, pistacijo, čokolado, prosim (foto LifeClass Hotels&Spa)

Piše: Lana Švab, PR LifeClass Hotels & Spa

Poletna sezona je v polnem teku. Številni lastniki počitniških apartmajev, hotelirji in gostinci si manejo roke in ukvarjajo s sladkimi skrbmi, povezanimi s prezasedenostjo ter pomanjkanjem strežnega osebja. Pa vendar je poletje tudi čas otrok. Tistih, ki imajo ta status glede na svojo starost, ter tudi odraslih, ki si dovolijo v sebi ohranjati otroško dobroto in sanje o pravičnem svetu.

Eden takšnih je tudi Amir Abdaković iz dobrodelne organizacije Otroški nasmeh, ki manj privilegiranim otrokom vsako leto s pomočjo številnih sponzorjev omogoči nekaj dni počitnic na slovenski Obali. Tudi letos so lahko otroci od blizu občudovali in se kopali v morju, uživali ob igranju družabnih iger ter se počutili, kot bi se morali vsi otroci tega sveta - brezskrbno. Da je bil oddih ob morju za otroke nepozaben, so poskrbeli tudi v hotelih LifeClass Portorož. Otroke je namreč v počitniškem domu Pacug obiskala maskota hotelov Mini-ion ter jih poučila o zdravilnih učinkih negativnih ionov v svežem morskem zraku. Pred odhodom domov so se otroci posladkali še z odličnim sladoledom, sveže pripravljenim v slaščičarski delavnici Café Centrala. "Jagodo, pistacijo, čokolado, prosim," so naštevali navdušeni otroci, sladoled pa pojedli hitreje, kot so ga naročili.

Želimo si več družbeno odgovornih hotelirjev, ki poleg številnih delovnih mest poskrbijo tudi za srečne nasmehe naših najmlajših, ne le svojih gostov!