O-STA

5-zvezdično doživetje v Velenju - SZJ Mestne občine Velenje

Velenje, 9. julij 2019 - Turistični produkt Velenje Underground, ki ga pripravlja Zavod za turizem Šaleške doline v sodelovanju z Muzejem premogovništva Slovenije in Gorenjem Gostinstvom, je bil uvrščen v zbirko Slovenia UNIQUE EXPERIENCES. Gre za edinstveno kulinarično podzemno doživetje, ki uresničuje obljube zelene butične Slovenije za 5-zvezdična doživetja.

S kombinacijo surovega industrijskega okolja in gastronomskih užitkov obiskovalcem predramijo vse čute 160 metrov pod zemeljskim površjem v edinstvenem Muzeju premogovništva Slovenije. Obiskovalci lahko okusijo pravo knapovsko zgodbo in identiteto lokalnega prostora, ki jo pripravijo kuharski mojstri Vile Herberstein.

V slovenskem turizmu sledijo viziji Slovenije kot zelene butične destinacije, zato je Slovenska turistična organizacija v začetku leta objavila poziv za 5-zvezdična doživetja. Slovenija je dežela, kjer inovativnost ne pozna meja. Na krilih domišljije in s premišljeno zastavljenimi cilji nastajajo najbolj neverjetne turistične zgodbe, ki se posamezniku globoko vtisnejo v spomin. Ponosni smo, da tudi Velenje Underground prinaša pomembno dodano vrednost prepoznavnosti Slovenije.

Datum naslednjega doživetja Velenje Underground bomo razkrili kmalu. Informacije lahko spremljate na spletni strani www.velenje-tourism.si, Facebook strani @DiscoverVelenje in Instagram strani @Discover Velenje.

Prijazno vabljeni,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje