O-STA

Na Bledu je 8. Rolka navdušila obiskovalce

Peter Podobnik

Na Bledu je 6. julija 2019 potekala 8. Rolka, ki je letos privabila še večje število obiskovalcev in rolka navdušencev, tekmovalci so bili še posebej lepo pospremljeni ob nadobudnem številu rok otrok. Dobili smo trden dokaz, da je rolkanje pri nas resen šport, ki je toplo sprejet pri vseh generacijah.

Dan se je začel z zanimivim nastopom kotalkark Chicks in Bowls Slovenia na klančini sredi blejskega jezera. Punce so pokazale, da so triki in skaterski elementi še kako ženska domena. Za puncami pa so bili na vrsti fantje - točno ob 14h se je začela hitrostna dirka v slalomu. 10 ekip in 35 mednarodnih tekmovalcev, se je pomerilo iz oči v oči in švigalo naokrog med balami sena. Luka Pen in Tomaž Prauseis pa sta odhitela z najboljšim rezultatom.

Ko je nastopila druga disciplina t.i. hippie jump, kjer so tekmovalci z rolko preskakovali palico in poskušali podreti svetovni rekord. Žal ta letos ni prišel v Slovenijo, a nad rezultatom 1.30m, ki ga je dosegel KRŠ domačin, Kliment Petkukjeski, je bila publika vse prej kot razočarana.

Seveda pa je za resno pašo oči poskrbela zadnja disciplina, triki sredi jezera. V disciplini vredni razglednic in koledarjev so fantje dokazali, da je rolkanje resen šport, za katerim so ure piljenja in dela, vrednih vsakega občudovanja. Najlepše akrobacije je izvedel Giulio Manzin, iz ekipe Ratata Boyz.

Večjezičnega in top spikerja Dalaj Eegola, ki je tekom celega popoldneva skrbel, da nikomur ni ušlo dogajanje na deskah je v super heroj Rolka kostumu zamenjal nabrušeni Toni Cahunek - nastopil je čas tombole! Tudi letos so sponzorji poskrbeli za bogate nagrade. Konec dober vse dobro, mesto na deskah so dobili zvezdniki večera, zmagovalci 8. Rolke. Krono je pobrala ekipa Kua je zdej, v sestavi Luke Pena, Tilna Slekoveca in Tomaža Praunseisa.

Na koncu dneva se je vreme poslabšalo tako, da se je dogodek predčasno, malo pred koncem, zaključil.