O-STA

State Street imenoval novega vodjo poslovanja v Združenem kraljestvu, Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki

BOSTON--(BUSINESS WIRE)-- Družba State Street Corporation (NYSE:STT) je sporočila, da je imenovala Jörga Ambrosiusa za vodjo poslovanja v Združenem kraljestvu, Evropi, na Bližnjem vzhod in v Afriki (v nadaljevanju: EMEA). Ambrosius, veteran z 18-letnim stažem pri State Streetu, bo poročal Franciscu Aristeguieti, novoimenovanemu vodji mednarodnega poslovanja pri State Streetu. Ambrosius bo nasledil Liz Nolan, ki je letos postala vodja ekipe za globalno poslovanje in infrastrukturo. Ambrosius bo aktiven tudi v upravnem odboru Stata Streeta kot najvišjem organu za strategijo in politiko družbe. Imenovanja Ambrosiusa mora potrditi še regulator trga.

Ambrosius bo kot vodilni pri State Streetu za regijo EMEA odgovoren za poslovne aktivnosti v regiji, vključno z vodenjem strategije, odnosi s strankami, razvojem talentov, nadzorom upravljanja tveganja, sledenjem priložnostim za rast in upravljanjem odnosov z različnimi deležniki, med drugim lokalnimi oblastmi in regulatorji.

Ambrosius ima več kot 25 let izkušenj z delom v industriji finančnih storitev. Nazadnje je bil v vodstvu divizije State Street Global Services v regiji EMEA in vodja globalnih storitev State Streeta na področju opravljanja državnih premoženjskih skladov. Na teh položajih je bil odgovoren za vodenje in izvrševanje poslovnih strategij, upravljanje tveganj in zagotavljane State Street izkušnje strankam.

"Regija EMEA je za nas velikega pomena in ponosni smo, da smo tam prisotni že skoraj 50 let in z več kot 13.000 zaposlenimi," je povedal Francisco Aristeguieta. "Jörg je na svoji poklicni poti dosledno uspešno vodil ključne poslovne segmente in ekipe in bo sedaj dal zagon tudi naši EMEA strategiji. Naše stranke in industrija doživljajo globoke spremembe in Jörgovi rezultati, ko gre za strateška partnerstva z institucionalnimi strankami, njegovo poznavanje kompleksnih in raznolikih regionalnih pravil ter njegove izkušnje z delovanjem s širokim spektrom skupin deležnikov pomenijo, da je izvrstno pripravljen za to vlogo. Prepričan sem, da bo zagotovil uspešne rezultate za naše stranke in naše podjetje."

Ambrosius je dodal: "Navdušen sem, da prevzemam to novo vlogo v tako pomembnem obdobju za State Street, naše stranke in industrijo. Ključno je, da smo osredotočeni na zagotavljanje strateškega partnerstva našim strankam, da jim pomagamo krmariti skozi izzive in doseči njihove cilje, medtem ko sočasno izpolnjujemo finančne obveze do naših delničarjev in izvrstno nadzorujemo tveganja. V EMEA imamo zelo močno osnovo, na kateri lahko gradimo in veselim se dela z ekipami po celotni regiji z namenom poganjanja rasti in zagotavljanja donosov."

O družbi State Street Corporation

State Street Corporation (NYSE: STT) je vodilni svetovni ponudnik finančnih storitev za institucionalne vlagatelje, vključno s servisiranjem investicij, njihovim upravljanjem, investicijskim raziskovanjem in trgovanjem. State Street je imel 31. marca 2019 v skrbništvu 32,6 bilijonov dolarjev premoženja in je upravljal 2,8 bilijona dolarjev premoženja*. Deluje globalno na več kot 100 geografskih trgih in zaposluje okoli 40.000 ljudi po vsem svetu. Več informacij je na voljo na spletni strani www.statestreet.com.

* Med premoženje pod upravljanjem State Street spada tudi premoženji SPDR® Gold ETF in SPDR® Long Dollar Gold Trust ETF (31. marca 2019 je šlo za približno 33 milijard dolarjev), za katere State Street Global Advisors Funds Distributors, LLC (SSGA FD) deluje kot tržni agent; SSGA FD in State Street Global Advisors sta povezana.

State Street Corporation One Lincoln Street, Boston, MA 02111-2900.

© 2019 State Street Corporation - Vse pravice pridržane

Izjave o prihodnosti

Sporočilo za javnost vsebuje informacije in izjave o prihodnosti, kot so določene v ameriški zakonodaji o vrednostnih papirjih, vključno z izjavami o vlogah, odgovornosti in potencialu nedavno imenovanega vodje State Streeta za Združeno kraljestvo, Evropo, na Bližnji vzhod in Afriko oz. regijo EMEA (imenovanje morajo potrditi še regulatorji trga) in povezanimi prioritetami ter poslovnimi in delničarskimi cilji. Izjave o prihodnosti se pogosto a ne vedno prepozna po napovednih besedah, kot so "bo", "pričakovati", "verjeti", "se veseliti", "prioriteta", "namen", "načrt", "strategija", "anticipirati", "nameravati", "ocenjevati", "iskati", "lahko", "trend", in "cilj" ali podobnih besedah in njihovih različicah. Te izjave ne predstavljajo garancije za prihodnje rezultate, so v osnovi negotove, temelječe na trenutnih predpostavkah, ki so izmuzljive in vsebujejo veliko tveganj in negotovosti. Tako se lahko dejanski rezultati bistveno razlikujejo od tega, kar je izraženo v takšnih izjavah in na takšne izjave se ne gre zanašati kot na izraz naših pričakovanj ali prepričanj v kateremkoli trenutku po objavi tega obvestila.

Pomembni dejavniki, ki lahko privedejo do takšnih bistvenih odstopanj od nakazanega v izjavah o prihodnosti so opredeljeni v našem zadnjem letnem poročilu na obrazcu 10-K ( "Annual Report") in kasnejši dokumentaciji, predloženi ameriški Komisiji za vrednostne papirje in borzo (SEC). Vlagatelje spodbujamo, da te dokumente preberejo, še posebej odseke o dejavnikih tveganja, da dobijo dodatne informacije o izjavah o prihodnosti in se informirajo pred naložbenimi odločitvami. Na izjave o prihodnosti v pričujočem obvestilu naj se ne gleda kot na izraz naših pričakovanj ali prepričanj v kateremkoli trenutku po objavi tega obvestila. Prav tako po objavi ne revidiramo dotičnih izjav o prihodnosti v smislu vključenja dogodkov po objavi.

Izvorna različica je na voljo na: https://www.businesswire.com/news/home/20190708005465/en/

Kontakti

Marc Hazelton
+1 617 662 1860
MHAZELTON@StateStreet.com
@StateStreet


Ilene Fiszel Bieler
+1 617 664 4122
IFiszelBieler@StateStreet.com
@StateStreet


Vir: State Street Corporation