O-STA

Julijski vikendi v znamenju groze in humorja

Grozljivka ali komedija? Napeto pričakovanje najbolj nepričakovanega razpleta ali iskreni smeh? Morda pa kar oboje. Takšni bodo namreč trije julijski vikendi na kanalu AMC, ko se bomo ob sobotah smejali filmom Film, da te kap (Scary movie) - parodijam številnih horor filmov in trilerjev, ob nedeljah pa trepetali ob grozljivkah Krik (Scream). Prvi del omenjenih filmov bomo lahko spremljali že v soboto in nedeljo, 13. in 14. julija, potem pa vsak vikend do konca meseca.

Maska, kot zaščitni znak filmov Krik

Zaščitni znak priljubljene grozljivke iz devetdesetih je gotovo bela maska. Zanimivo je, da na začetku producentom filma maska sploh ni bila všeč, še več, zdela se jim je naravnost bedna. Vendar so si kmalu premislili in jo obdržali skozi vsa tri nadaljevanja filma. Znamenita maska iz filma pa je nastala na podlagi slavne slike Edvarda Muncha z naslovom Krik.

Grozljivke Krik so bile tudi pobuda za nastanek parodije številnih grozljivih filmov Film, da te kap (Scary movie), ki ima kar pet nadaljevanj. Mešanica groze in humorja bo tako rdeča nit julijskih vikendov na AMC, ko bodo na svoj račun prišli tako ljubitelji grozljivk kot tudi komedij.