O-STA

Velenjske predstavnike sprejel župan mesta Ufa - Sporočilo za javnost

Velenje, 12. julij 2019 - Delegacijo Mestne občine Velenje, ki spremlja velenjske športnike na 53. poletnih mednarodnih igrah šolarjev, je sprejel tudi gostitelj iger, župan milijonskega mesta Ufa v Baškiriji v Rusiji. Vodja Urada za družbene dejavnosti Mestne občine Velenje Drago Martinšek je županu v imenu delegacije predal darilo, kipec Nabiralka zvezd velenjskega umetnika Črta Valenčaka. Mesto Ufa je podobno kot Velenje v zadnjih šestdesetih letih doživelo urbanističen razcvet, kar se je zdelo zanimivo tudi gostiteljem.

Naši športniki so se včeraj odlično odrezali v kategoriji težavnostnega plezanja. Gaja Štalekar je osvojila bronasto, Lovro Črep pa zlato medaljo.

Ekipo, ki jo sestavlja 18 športnikov in 4 trenerji, vodi Katka Geršak iz Športne zveze Velenje. Na igre bodo odpotovali atleti in atletinje: Sebastjan Turinek, Tijan Skaza, Gal Golob, Kristjan Bah, Manca Cesar, Hana Marovt, Tinkara Miklavžin in Maša Goršek skupaj s trenerko Natalijo Bah, judoist in judoistki: Jaka Tevž, Eva Ciglar in Sara Budinski skupaj s trenerjem Aljažem Slatnarjem, plavalci in plavalke: Žan Skledar, Luka Ačimović, Sara Navodnik in Ema Jovan s trenerjem Markom Krstićem ter plezalca in plezalka: Bine Maher, Lovro Črep in Gaja Štaleker skupaj s trenerjem Damjanom Maherjem.

S sodelovanjem si bodo naši mladi športniki nabirali izkušnje, saj bodo tekmovali in se družili z več kot 1.200 mladimi športniki starimi od 12 do 15 let iz 85 mest in 30 držav sveta. Igre potekajo do nedelje, 14. julija.