O-STA

Sporočilo za javnost: Humanitarna akcija od Srca do srca

Študentka s Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem Nastja Slokar si je po težki zdravstveni izkušnji zadala posebno humanitarno nalogo, ki bo potekala v mesecu avgustu v okviru Kluba Goriških Študentov. Cilj je zbiranje finančnih sredstev za pobolnišnično nego in dolgotrajno rehabilitacijo oseb s pridobljeno možgansko poškodbo.

Nastja Slokar, študentka magistrskega študijskega programa druge stopnje Inkluzivna pedagogika na UP PEF, je dve leti nazaj prestala dve operaciji hrbtenice, ki sta jo zaznamovali. Z novim pogledom na svet si želi v okviru magistrskega dela in s pomočjo Kluba Goriških Študentov izpeljati vseslovensko humanitarno akcijo Od srca do srca. Cilj projekta, ki bo potekal od 5. do 19. avgusta 2019, je zbiranje finančnih sredstev za ljudi, ki so utrpeli poškodbo možganov in se rehabilitirajo v Varstveno delovnem centru Nova Gorica.

Pri njenem delu jo podpira tudi Radio 1 in številni posamezniki, poznani obrazi - Iztok Gustinčič, Rok Gracer, Luka Pečar Pahor, Barbka Špruk, Maja Prašnikar, Urban Vidmar, Omar Naber, Kristina Zimic - Calixta, Stanislav Rijavec ter Aleš Furlan, ki bodo pomagali pri promociji projekta. Poleg tega sodelujejo tudi sponzorji, kot so Motivi Top d. o. o., NALU (grafično oblikovanje in ilustracija), Neurovitu d. o. o. (komunikacijsko svetovanje), Metuljček (papirnica in fotokopirnica) in Občina Renče-Vogrsko ter gostinski lokali iz celotne Slovenije, ki bodo v času trajanja akcije darovali odstotek od prodanih pijač, sladic ali kepic sladoleda. Izkupiček denarja bo namenjen osebam s posebnimi potrebami v Varstveno delovnem centru Nova Gorica.

Gostinski lokali se lahko prijavijo od 22. junija do 22. julija 2019, finančna sredstva pa se zbirajo v avgustu, preko prostovoljnih prispevkov, neposredno na transakcijski račun Varstveno delovnega centra Nova Gorica in s pomočjo gostinskih lokalov. Sodelujoči lokali bodo med drugim tekmovali med sabo: tisti, ki bo zbral največ denarja, bo nagrajen z organiziranim dogodkom ob zaključku humanitarne akcije.