O-STA

Nova nepozabna poletna doživetja v Lipici - začenja se niz gostujočih konjeniških spektaklov z Magnificent Maelle

Po tem, ko je lansko poletje v Lipici popestril niz predstav z gostujočimi andaluzijskimi konji iz sončne Cordobe, se tudi to poletje obeta niz spektakularnih doživetij med belimi konji. Prinaša ga gostujoči konjeniški spektakel z MAGNIFICENT MAELLE, francosko umetnico, ki navdušuje z izjemnim čutom za komunikacijo s konji in dresuro v svobodi. Lipiškim jahačem, ki vedno znova očarajo z najtežjimi prvinami klasične dresure, se bo pridružila v desetih predstavah med 27. julijem in 11. avgustom.

S svojo zgodbo Magnificent Maelle sporoča, da mogočnih ženskih herojinj ni več treba iskati v knjigah in filmih. Živijo med nami, čisto neopazno. Učijo nas, da z nežno žensko energijo, trudom in iskrenostjo lahko dosežeš vse. Z ljubeznijo pa ukrotiš tudi najbolj mogočne živalske energije.

Vse to bo jahačica in šepetalka konjem Magnificent Maelle predstavila v stiku s štirimi mogočnimi belimi konji, s katerimi se bo najprej predstavila v popolni svobodi, nato pa bo navdušila tudi s svojim pogumom, ki že tisočletja odlikuje največje heroje - stoje na hrbtu konj.

S svojim izjemnim čutom za komunikacijo s konji in dresuro v svobodi se bo pridružila izbranim lipiškim jahačem, ki vedno znova očarajo z najtežjimi figurami dresurnega jahanja. Prav posebno doživetje pa obeta njen stik z enim od najmlajših prebivalcev Lipice, igrivim žrebičkom.

Enourno popotovanje v svet konj, konjeništva, poguma in drznosti, ki spremljajo nežno žensko energijo, vabi v Kobilarno Lipica vsak torek, petek, soboto in nedeljo med 27. julijem in 11. avgustom ob 15. uri. Najlepše ga spremljata doživetje svobode ob pogledu na čredo lipicancev na brezmejnih zelenih pašnikih Lipice in obisk zgodovinskega jedra kobilarne, kjer se je pred več kot 400 leti začela zgodba o čudovitem lipicanskem konju.

Po tem, ko je Magnificent Maelle preživela otroštvo v Franciji, jo je ljubezen do konj popeljala v svet, kjer je nastopala v vrsti konjeniških predstav. Svoj drugi dom je našla v Lipici, ki jo navdušuje z izjemnim posestvom, kjer je prav vse posvečeno konjem.

Njen odgovor na vprašanje, kako se lahko z mogočnimi konji poveže s toliko zaupanja, je preprost. A le na prvi pogled: "Živi v trenutku, bodi avtentičen in ne skrivaj svojih čustev, saj konji to takoj začutijo. S svojo energijo bodi uravnotežen, sledi svojim ciljem, bodi fit, ostani odprt do novega in predvsem bodi človeški. Stopi ven iz cone udobja in vsak dan najdi svoje nove izzive, obenem pa živi sproščeno in si privošči sladico vedno, ki so jo zaželiš.

In kaj pravijo na to njeni konji? Obiščete Lipico, oglejte si gostujoči spektakel z Magnificent Maelle in morda vam bodo prišepnili.

Informacije: http://bit.ly/2SsMwh0

Za dostop do foto galerije uporabite povezavo: https://we.tl/t-i1M6EI2Kd2

Foto: Mitja Božič