O-STA

Spletna pošta je z nami vedno in povsod

Uporabljate spletno pošto? Potem zagotovo poznate njene glavne prednosti. Preberite si še, kaj vse vam lahko spletna pošta še dodatno ponudi in prihrani.

Dandanes le malokdo še ne uporablja spletne pošte. Pisem, ki potujejo z navadno pošto in jih na dom prinese pismonoša, skorajda ni več. In če imamo prijatelje ali sorodnike na drugem koncu sveta, si lahko z njimi najlažje dopisujemo prav prek spletne pošte.

Prednosti, ki jih prinaša spletna pošta

Pismo, obvestilo, pa tudi fotografijo in ostale priponke, ki jih pošiljamo preko spletne pošte, so pri osebi, kateremu je ta namenjena, takoj, ko kliknemo na ikonico "Pošlji". Tako je naše obvestilo, ki ga pošljemo prek spletne pošte, v nekaj trenutkih pri naslovniku, kar je zagotovo velika prednost.

Nekoč smo pisma, če so vsebovala pomembne, dokumente pošiljali priporočeno, da se niso izgubila. Če smo pošiljali pisma daleč, so ta potovala z letalom ali vlakom. Potovala so več dni in tveganje, da do naslovnika ne bodo prispela, je bilo še toliko večje.

S pomočjo spletne pošte pa danes teh strahov ni več. Če imamo prijatelje ali sorodnike na drugem koncu sveta, smo prav zaradi spletne pošte lahko ves čas v kontaktu z njimi in tudi več tisoč kilometrska razdalja se ne zdi tako velika.

S spletno pošto lahko pošiljamo več prejemnikom hkrati

Še eno prednost prinaša spletna pošta. Kadar pošiljamo obvestilo, za katerega želimo, da ga prejme večje število ljudi, lahko to storimo enostavno in v nekaj trenutkih, saj nam spletna pošta dopušča tudi možnost, da isto obvestilo hkrati pošljemo več naslovnikom. Tako prihranimo kar nekaj časa. Če gre za spletno pošto, katere namen je pogovor več udeleženih, njihove e-naslove vpišemo v polje Kp, če pa želimo pošto z enako vsebino poslati več prejemnikom, ne želimo pa razkriti njihovih e-naslovov ostalim, te vpišemo v polje Skp.

Delo od doma

S pomočjo spletne pošte pa je tudi veliko več možnosti, da svoje delo včasih opravljamo kar od doma. Spletna pošta nas povezuje s sodelavci, s službo in tako lahko marsikaj koristnega za službo opravimo tudi doma in narejeno delo oddamo preko spletne pošte.

Vsekakor je spletna pošta v pomoč uporabnikom in olajša marsikatero delo ter prihrani čas.