O-STA

TAM-TAM Ulična galerija v koprodukciji z zavodom Bunker predstavlja razstavo Eclipse: Monstrum Nostrum

Vljudno vabljeni na odprtje razstave v torek, 6. 8. 2019, ob 19. uri v Ulično galerijo na Vegovo in na ogled razstave, ki je hkrati tudi pred dogodek 22. mednarodnega festivala Mladi levi.

Eclipse: Monstrum Nostrum

Udomačitev tujerodnih vrst v naših vodah (predogled)

Direktor fotografije: Dejan Ulaga

Asistentki: Gaja Mödendorfer, Iris Kovačič


To pomlad je bil v avli Ministrstva za okolje in prostor (MOP) na ogled komunikacijski projekt Invazivke na poti. Ob tem so zapisali: "Razstava prikazuje, kaj so tujerodne vrste, kako pridejo k nam, na kakšen način se širijo in kako preprečiti njihov negativen vpliv na naravo, gospodarstvo in zdravje ljudi."

Tandem Eclipse ugotavlja, da identično govorico uporabljajo tudi drugi deli državne administracije pri ravnanju s človeškimi tujerodnimi vrstami: begunci in begunkami, migrantkami in migranti. To govorico želi vizualizirati. V podobah izpostavi znani postopek tukajšnjega zakramenta, ki pripadnika ali pripadnico tuje vrste s pomočjo vode očisti preteklosti in tako omogoči članstvo v skupnosti. V njej mora nekdanji tujek prevzeti lokalne vrednote in navade, s čimer naj bi se še dodatno izničila možnost negativnega vpliva na okolico.

Tandem Eclipse sta letos umetnici festivala Mladi levi, kjer predstavljata razstavo ob 20-letnici svojega delovanja.

Festival Mladi levi poteka od 24. do 31. avgusta 2019 v Stari mestni elektrarni - Elektru Ljubljana in na drugih lokacijah. Več o programu: www.bunker.si.

-

6. 8. - 3. 9. 2019

Nosilec projekta: TAM-TAM Inštitut

Koprodukcija: Bunker

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

TAM-TAM Ulična galerija je del kulturne četrti Soteska.