O-STA

Digitalna transformacija se začne z obvladovanjem dokumentacije

Kyocera Document Solutions Europe je pripravila raziskavo z naslovom Poslovna digitalizacija v Evropi 2019.

Ljubljana, 5.8. 2019 - Naraščajoča delovna obremenitev v evropskih organizacijah je privedla do potrebe po zagotavljanju učinkovitih rešitev, ki bodo zmožne obvladovati trenutno eksplozijo podatkov. Kyocera Document Solutions Europe, ki je eno od vodilnih svetovnih ponudnikov rešitev za upravljanje z dokumenti, je v raziskavi ugotovilo, da je vse, kar podjetja ustvarjajo, vsebina. Podjetja so vsebina. Vedeti, kako upravljati to vsebino, je bistveno za učinkovito poslovanje.

Kyocera Document Solutions Europe je izvedla raziskavo o tem, kaj organizacije iščejo, ko razmišljajo o rešitvah za upravljanje vsebin. Sodobne rešitve, kot so Rešitve za upravljanje vsebin (ECM) in Sistemi za upravljanje z dokumenti (DMS), danes že veljajo za zrele rešitve.

Vse bolj pa se uveljavljajo rešitve, ki jih imenujemo Storitve vsebin (Content Services) in za razliko od prej omenjenih, širijo pozornost na dostop do informacij, skupno rabo in sodelovanje, vendar je njihova uporaba zaenkrat v praksi še omejena na večje organizacije. Kljub vse večji priljubljenosti omenjenih rešitev pa je raziskava pokazala, da, denimo, le 40 % vprašanih ve, kaj ECM sploh pomeni.

V raziskavi Kyocera ugotavlja, da so glavne težave, ki vplivajo na učinkovost, številne kopije in verzije dokumentov, shranjene na strežnikih in osebnih računalnikih zaposlenih, pomanjkanje prostora za shranjevanje ter različni in celo nezdružljivi formati dokumentov. Upravljanje vsebin je v središču vsakodnevnega življenja v podjetjih vseh velikosti. Vendar pa vsa podjetja niso razumela prednosti digitalizacije in avtomatizacije delovnih procesov. Na primer, le 9% vprašanih v oddelkih za logistiko in transport, je ocenilo kot prioriteto pospešiti čas, ki je potreben za potrditev dostave, medtem ko le 11% spremlja dokumentacijo, od prvega stika s stranko pa do dostave.

Presenetljivo spoznanje v raziskavi pa je izziv, ki izstopa med navedenimi spremembami - odpor uporabnikov do sprememb. To dokazuje, da imajo podjetja ključno vlogo pri spodbujanju odprte kulture zaposlenih v prizadevanjih za pospeševanje digitalne transformacije poslovanja. Kyocera je za posamezne oddelke želela analizirati tudi njihove prednostne naloge. Za že omenjeno logistiko in transport so glavni izzivi pospešiti potrditev uspešnih dobav, sledijo pa ji znižanje stroškov z lastnim prevozom izdelkov in uvajanje orodij za boljši pregled logističnega procesa ter izboljšanje natančnosti zajema podatkov o dobavnicah in integracija z ERP sistemi ponudnikov prevoznih storitev, za izboljšanje sledenja pošiljk.

"Doseganje poslovnega uspeha nujno pomeni povečanje poslovne učinkovitosti," je izjavil Michael Powell, strokovni vodja razvoja programske opreme pri Kyocera Document Solutions Europe. ""Podjetja morajo razumeti, da, ne glede na njihovo osnovno dejavnost, poslovanje temelji na informacijah in na stalnem toku podatkov. Učinkovitejši pretok informacij daje podjetjem dodatno energijo, ki poganja celotno podjetje od znotraj".

Več informacij o izsledkih raziskave si poglejte v poročilu: Poslovna digitalizacija v Evropi 2019.

##

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions Europe B.V. je skupina podjetij v lasti Kyocera Document Solutions Inc., vodilnega ponudnika rešitev za upravljanje z dokumenti s sedežem v Osaki na Japonskem. Portfelj družbe vključuje zanesljive in okolju prijazne večopravilne naprave in tiskalnike ter poslovne aplikacije in svetovalne storitve, ki strankam omogočajo optimizacijo in upravljanje delovnega toka dokumentov ter izboljšanje učinkovitosti. S strokovnim znanjem in kulturo sočutnega partnerstva, je cilj podjetja pomagati organizacijam izkoristiti znanje, ki spodbuja razvoj in prinaša spremembe.

Kyocera Document Solutions Inc. je ena od ključnih družb, ki sestavljajo korporacijo Kyocera Corporation, vodilnega dobavitelja polprevodniških paketov, industrijskih in avtomobilskih komponent, elektronskih naprav, sistemov za proizvodnjo sončne energije in mobilnih telefonov. V poslovnem letu, ki se je končalo 31. marca 2018, je konsolidirana neto prodaja podjetja Kyocera znašala 1,58 bilijona jenov (približno 14,9 milijarde USD). Kyocera se je uvrstila na seznam "Derwent Top 100 Global Innovators 2018-19", ki ga izdaja Clarivate Analytics in je na Forbesovi lestvici največjih javnih delnic na svetovnem trgu "Global 2000" uvrščena na 612 mesto. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.si.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je razvoj in prodaja rešitev za upravljanje z dokumenti, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si