O-STA

Napoved: Novinarska konferenca ob mednarodnem dnevu mladih

Vabilo na novinarsko konferenco ob mednarodnem dnevu mladih

Ljubljana, 8. avgust 2019 - Mladinski svet Slovenije (MSS), Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) in Dijaška organizacija Slovenije (DOS) ob mednarodnem dnevu mladih pripravljamo novinarsko konferenco, ki bo potekala v ponedeljek, 12. avgusta 2019 ob 11. uri v prostorih Akademskega kolegija na Vilharjevi cesti 13 v Ljubljani.

Ob tej priložnosti bomo ponovno opozorili na aktualno in vse bolj perečo stanovanjsko problematiko mladih. Kljub nenehnim opozorilom stanovanjska politika v Sloveniji ostaja pomanjkljivo urejena in nezadostno realizirana. Ob tem želimo poudariti, da smo mladi na svoji poti osamosvajanja depriviligirana in ranljiva družbena skupina, ki neposredno doživlja posledice neurejenih politik na bivanjskem področju.

Vabljeni, da se udeležite novinarske konference, kjer bomo reprezentativne organizacije za zagovarjanje interesov mladih v Sloveniji opozorili na položaj mladih z vidika študentov, dijakov in nenazadnje vseh mladih ter predstavili vpliv omenjenega problema na medgeneracijsko sodelovanje.

Na novinarski konferenci bodo spregovorili predsednica MSS Anja Fortuna, predsednik ŠOS Klemen Peran in predsednica DOS Lucija Karnelutti, ki bodo v imenu mladih političnim odločevalcem predali zahtevo, da gre za skrajni čas, ko je potrebno ukrepati na področju stanovanjske politike in da prelaganje odgovornosti vlade na različna resorna ministrstva ni rešitev.

Za dodatne informacije smo na voljo na pr@mss.si ali 040 524 451 (Petra Miklaužič).

Napoved: Novinarska konferenca ob mednarodnem dnevu mladih