O-STA

teamLab Borderless je postal najbolje obiskan muzej na svetu med muzeji, ki so posvečeni enemu umetniku

Japonska muzeja teamLab Borderless in teamLab Planets praznujeta svojo prvo obletnico. Skupaj ju je obiskalo že več kot 3,5 milijona obiskovalcev.

TOKYO--(BUSINESS WIRE)-- To poletje muzeja MORI Building DIGITAL ART MUSEUM: teamLab Borderless in teamLab Planets TOKYO umetniškega kolektiva teamLab praznujeta svojo prvo obletnico. V prvem letu ju je skupaj obiskalo več kot 3,5 milijona obiskovalcev. Muzej teamLab Borderless je do sedaj privabil 2,3 milijona obiskovalcev iz več kot 160 držav po vsem svetu, ter tako presegel število obiskovalcev muzeja Van Gogh na Nizozemskem in postavil nov rekord med muzeji, ki so posvečeni samo enemu umetniku ali umetniški skupini.

Sporočilo za javnost vključuje večpredstavnostne vsebine. Celotno objavo si lahko ogledate na: https://www.businesswire.com/news/home/20190808005373/en/

Muzeja teamLab Borderless in teamLab Planets razstavljata izključno umetnost kolektiva teamLab. Prvi predstavlja svet večno spreminjajočih se umetniških del brez meja ter je nekakšen "muzej brez zemljevida". Po odprtju junija 2018 je teamLab Borderless zabeležil približno 2,3 milijona obiskovalcev iz več kot 160 držav po vsem svetu. V muzeju teamLab Planets pa se obiskovalci premikajo skozi vodo, bosonogi hodijo po prostorih in se s svojimi celotnimi telesi zlivajo z ogromnimi umetniškimi deli. V prvem letu delovanja je muzej obiskalo več kot 1,25 milijona obiskovalcev iz 106 držav po vsem svetu.

V primerjavi s tremi najbolj obiskanimi muzeji, ki so posvečeni enemu umetniku, leta 2018 sta muzeja teamLab Borderless in teamLab Planets privabila več obiskovalcev kot muzej Picasso (948.483 obiskovalcev) in muzej-gledališče Dalí (1,105.169 obiskovalcev) v Španiji, teamLab Borderless pa je presegel celo število obiskovalcev muzeja Van Gogh na Nizozemskem (2,161.160 obiskovalcev) ter tako postal najbolj obiskani muzej na svetu med muzeji, posvečenimi samo enemu umetniku. (*1).

  • teamLab Borderless (Odaiba, Tokyo)

Približno polovica zabeleženih 2,3 milijona obiskovalcev je prišla iz tujine(*2), največ jih je prišlo iz Združenih držav Amerike, sledili pa so jim Avstralci, Kitajci, Tajci, Kanadčani in Britanci, kar dokazuje, da je TeamLab Borderless muzej, ki privablja ljudi tako iz okoliških kot daljnih dežel. Raziskava, ki jo je izvedel muzej, kaže, da je približno polovica tujih obiskovalcev obiskala Tokyo z glavnim razlogom, da si ogleda muzej. (*3).

  • teamLab Planets (Toyosu, Tokyo)

Muzej teamLab Planets je obiskalo 1,25 milijona obiskovalcev, približno 30% teh pa je prišlo iz tujine(*4), predvsem iz Združenih držav Amerike, Hong Konga, Tajvana, Združenega kraljestva in Avstralije.

-----------------------
*1 Posebno poročilo časopisa The Art Newspaper o najbolj priljubljenih muzejih: število obiskovalcev muzejev in razstav leta 2018, The Art Newspaper. št. 311, april 2019.
*2 Uradna stran muzeja teamLab Borderless, podatki o nakupu vstopnic (za obdobje med 16. februarjem in 7. junijem 2019)
*3 Raziskava o obiskovalcih muzeja teamLab Borderless (izvedena med 25. oktobrom in 2. novembrom 2018), 1237 udeležencev
*4 Uradna stran muzeja teamLab Planets, podatki o nakupu vstopnic (za obdobje med 1. marcem in 30. junijem 2019)

O kolektivu teamLab

teamLab (ustanovljen leta 2001) je umetniški kolektiv, interdisciplinarna skupina ultratehnologov, ki s svojimi sodelovalnimi praksami stremijo k povezovanju umetnosti, znanosti, tehnologije, dizajna in naravnega sveta. teamLab si prizadeva skozi umetnost raziskati nov odnos med ljudmi in naravo ter med samim seboj in svetom. Kliknite tukaj za celoten opis.
Pace Gallery zastopa teamLab.

Informacije za medije

teamLab Borderless
https://goo.gl/MpzVss
Za nakup vstopnic in več informacij obiščite borderless.teamlab.art ter nam sledite na Instagramu.

teamLab Planets
https://goo.gl/tQXMLm
Za nakup vstopnic in več informacij obiščite planets.teamlab.art ter nam sledite na Instagramu.

Izvirna različica je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190808005373/en/

Kontakti

Kaori Oshima
Ekipa za trajnostno trženje blagovne znamke, teamLab
lab-pr@team-lab.com


Video: teamLab, Exhibition view of teamLab Borderless, 2018, Odaiba, Tokyo © teamLab

Video: teamLab, Exhibition view of teamLab Borderless, 2018, Odaiba, Tokyo © teamLab

Logo


Vir: teamLab