O-STA

Synology je predstavil novo serijo strežnikov namenjenih uporabi SAS diskov

Synology-SA3400

Najnovejše nadgradnje Synologyjevih strežnikov NAS FS6400, SA3400 in DS620slim so usmerjene v zagotavljanje zmogljivosti in večjega prostora za hrambo v kompaktni obliki.

Ljubljana, 9. 8. 2019 - Korporacija Synology Inc. je predstavila nove nadgradnje strežnikov NAS. S FS6400, SA3400 in DS620slim želijo natančneje opredeliti skupine modelov in tako podjetjem omogočiti lažje spopadanje z izzivi IT, kot so IO gostota, kapaciteta hrambenega prostora in fizičnih dimenzij samih naprav. Novi modeli so nadgradnje predhodnikov s spremenjenimi imeni izdelčnih skupin, kar bo olajšalo izbiro v segmentu strežnikov višjega razreda, ki so namenjeni vgradnji v informacijske omare.

"Synology prenavlja portfelj izdelkov višjega razreda z namenom ponuditi več možnosti, prilagojenih zahtevam podjetij z različnimi delovnimi obremenitvami," je dejal Jason Fan, produktni vodja pri Synology Inc. "Ko govorimo o upravljanju podatkov, so poglavitni pomisleki učinkovitost in zmogljivost ter kapaciteta hrambenega prostora. Za reševanje tovrstnih dilem administratorjev IT smo tako, razvili seriji FS in SA. Namenjeni sta odpravi velikih podatkovnih silosov in omogočanju podjetjem, da učinkovito izkoristijo potecial in vrednost zbranih podatkov."

FlashStation FS6400: Pospešeno shranjevanje za vsako delovno obremenitev

FS6400 je opremljen z dvema 8-jedrnima Intel Xeon Silver procesorjema, ki omogočata povečane zmogljivosti in prinašata več kot 240.000 iSCSI 4K IOPS za naključno zapisovanje. FS 6400, ki je izključno namenjen vgradnji diskov SSD, je idealna izbira za postavitev virtualiziranih okolij, baz podatkov ali spletnih aplikacij in omogoča izgradnjo informacijske arhitekture v podjetju, ki je osredotočeno na podatke.

· Skalabilnost: do 48 diskov z uporabo razširitvene enote RX1217sas, ali 72 diskov z dvema RX2417sas.
· Spomin: 32 GB DDR4 ECC RDIMM, razširljiv na do 512 GB.
· Vgrajen 10GbE: 2 vhoda 10GbE in 2 vhoda 1GbE Ethernet, ki podpirajo nadomestni način delovanja in funkcijo Link Aggregation.
· Razširitev PCIe: 2 reži za PCIe 3.0, namenjeni vgradnji dodatnih vmesniških kartic.
· Zmogljivost: Več kot 240.000 iSCSI 4K IOPS za naključno zapisovanje podatkov.

SA3400: Skalabilen hrambeni prostor za velika podjetja

SA3400, prvi model v seriji SA, je naslednik strežnika NAS RS18017xs + z nadgrajenim procesorjem s 6 na 8 jeder in 50-odstotnim povečanjem zmogljivosti pri naključnem branju 4K IOPS. SA3400 je opremljen z 8-jedrnim, 2,1 GHz procesorjem in 16 GB ECC RDIMM pomnilnikom ter možnostjo nadgradnje na 1.536 TB hrambenega prostora ob le malenkost poslabšani zmogljivosti, kar je idealna izbira za videoprodukcijo ali velike nadzorne sisteme.

· Skalabilnost: Do 180 ddiskov s 7 x RX2417sas, ali 96 diskov s 7 x RX1217sas.
· Spomin: 16 GB DDR4 ECC RDIMM, razširljiv na do 128 GB.
· Vgrajen 10GbE: 2 x 10GbE in 4 x 1GbE Ethernet, s podporo za nadomestni način delovanja in fukcijo Link Aggregation.
· Razširitev PCIe: 2 reži za PCIe, namenjeni vgradnji dodatnih vmesniških kartic.
· Zmogljivost: Več kot 5.520 MB/s sekvenčnega pretoka in 304.277 naključni IOPS.

DS620slim: Poenostavljeno shranjevanje s povečano zmogljivostjo in kot dlan velikim ohišjem

DS620slim je strežnik NAS s šestimi režami za diske, ki ga poganja dvojedrni Intelov Celeron procesor J3355 in je opremljen z 2 GB DDR3L spomina, ki je razširljiv na 6 GB. DS620slim je idealna izbira za sodobna gospodinjstva in studije, ki želijo nemoteno izkušnjo prenašanja in transkodiranja 4k videa.

· Kompaktna oblika: dimenzije: 121 x 151 x 175 mm.
· odlične zmogljivosti šifriranja: več kot 226 MB/s in 198 MB/s sekvenčnega branja in zapisovanja.
· RAID prilagodljivost: na voljo so različne RAID konfiguracije z maksimalno kapaciteto 30 TB grobe kapacitete.
· podpora za predpomnilnik SSD: izboljšane zmogljivosti shranjevanja s SSD predpomnilnikom za branje in pisanje, hkrati pa je na voljo še vedno veliko prostora za shranjevanje podatkov.
· Omrežje: dva mrežna vhoda 1GbE za nadomestni način delovanja omrežja in s funkcijo Link Aggregation.

###

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s podjetjem Synology že od leta 2009 ter skrbi za distribucijo, promocijo in tehnično podporo Synology NAS strežnikov v Sloveniji. Poleg tega pa je Xenon forte dolgoletni partner podjetja Kyocera Document Solutions, ki je proizvajalec tiskalniških naprav in ponudnik rešitev za upravljanje z dokumenti. Xenon forte s Kyocero sodeluje že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Synology in Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.
Ciril Kraševec, direktor
Leskoškova 11, 1000 Ljubljana
Tel.: (01) 5484 800
Faks: (01) 5484 819
E-pošta: ciril@xenon-forte.si
Spletna stran: www.xenon-forte.si