O-STA

Večja ponudba za projektne vodje in ekipe, da izberejo "svoj načina dela"

PHILADELPHIA - (BUSINESS WIRE) - Project Management Institute (PMI), vodilno svetovno neprofitno člansko združenje za projektno vodenje, je v soboto, 10. avgusta, napovedalo prevzem Disciplined Agile (DA). Orodje DA je edina celovita agilna zbirka znanj, ki posameznikom, ekipam in podjetjem omogoča neposredno in praktično vodenje pri izbiri "njihovega načina dela", ki upošteva njihove specifične zahteve. Ključna načela DA so osredotočenost na stranko, praktičnost namesto slepega sledenja ustaljenim praksam, vrsta agilnih in vitkih možnosti, uporaba praks, ki upoštevajo kontekst, in optimizacija procesov prek celotnega podjetja. Orodje DA se lahko v organizacijah prilagodi katerikoli metodi ali formatu - tako ustaljenim metodam kot formatoma Scrum in SAFe - za doseganje rezultatov, ki jih ločijo od njihovih tekmecev.

Kombinacija teh dveh organizacij ponuja enkratno in neprekosljivo možnost izboljšav za vse, ki so zavezani izboljšanju tako svoje osebne in timske agilnosti kot agilnosti podjetja.

Z uporabo orodja Disciplined Agile:

- bodo člani PMI dobili nova močna in verodostojna orodja in certifikate, ki jim bodo odpirali nove možnosti in zaradi katerih se bodo razlikovali od drugih.
- bodo tisti, ki so že osvojili agilno vodenje, dobili še boljši in bolj prilagojen pristop k agilnosti, ki temelji na agilni in vitki miselnosti in omogoča procese, ki so primerni zanje, s čimer omogočajo boljše rezultate, kot bi bili mogoči z bolj tradicionalnimi pristopi.
- bodo podjetja po svetu dobila dostop do poslovne agilnosti, ki jim bo bolje prilagojena, saj bo upoštevala njihove specifične potrebe in razmere.
- bodo partnerji PMI in DA imeli dostop do večje ponudbe produktov zase in za svoje stranke.
- bodo tako člani PMI kot DA dobili dostop do formatov obeh organizacij, do spletnih vsebin in do bogastva, ki ga prinaša široka in raznolika skupnost.

Predsednik in izvršni direktor PMI Sunil Prashara je dejal: "Ta prevzem je za PMI še en pomemben gradnik, ki prinaša nove načine dela v vse bolj agilnem svetu in močno povečuje možnosti, ki jih imajo na voljo projektni vodje in tisti, ki že izvajajo agilno vodenje. PMI tako lahko zdaj svojim članom ponudi še več, saj projektnim menedžerjem, agilnim voditeljem in njihovim ekipam zagotavlja popolno kontinuiteto produktov, storitev, izobraževanj in certifikatov na katerikoli točki njihove kariere, kdaj celo preden se sami zavejo, da jih potrebujejo. Tako PMI zdaj posameznikom in organizacijam, s katerimi sodeluje, prinaša še več."

Mark Lines, ki je z Scottom Amblerjem soustvaril Disciplined Agile, je dodal: "Dandanes skoraj vsa podjetja skušajo postati agilna. Pristop 'ena rešitev za vse' je kdaj lahko dober začetek, a kmalu se zatakne. Pristop Disciplined Agile priznava, da je vsaka organizacija drugačna in da so znotraj vsake organizacije različni načini dela. Pristop Disciplined Agile upošteva vaše potrebe in vam omogoča, da rešitve prilagodite načinu, na katerega dela vaša organizacija."

Združitev obeh organizacij se je začela takoj, PMI pa bo članom in drugim deležnikom posredoval dodatne podrobnosti v doglednem času.

O PMI

Project Management Institute (PMI) je vodilno svetovno neprofitno združenje na področju vodenja projektov, programov in portfeljev. Prek podpore, sodelovanja, izobraževanja in raziskav PMI, ki je bilo ustanovljeno leta 1969, sodeluje z več kot tri milijone tovrstnimi vodji v skoraj vseh državah po svetu. Z globalno priznanimi standardi, certifikati, skupnostmi, viri, orodji, znanstvenimi raziskavami, publikacijami, tečaji za razvoj stroke in z mreženjem pospešuje karierno napredovanje, izboljšuje organizacijo in razvija projektno vodenje. Na spletni strani ProjectManagement.com ustvarja globalne spletne skupnosti, ki ustvarijo več virov, boljša orodja, večja omrežja in širše perspektive. PMI lahko obiščete na www.PMI.org, www.projectmanagement.com , www.facebook.com/PMInstitute in na Twitter @PMInstitute.

O Disciplined Agile

Disciplined Agile je vodilno orodje za pristop, ki posameznikom in ekipam omogoča dobre odločitve in izboljšave načina dela, organizacijam pa pomaga poenostavitev agilnih in vitkih strategij, s katerimi lahko sprejemajo boljše odločitve. Certificirani partnerji in trenerji zagotavljajo, da bo delovanje rešitev IT prilagojeno izkušnji tako, da bo zagotavljalo resnično poslovno agilnost. Podjetja vse več uporabljajo certificirane trenerje in partnerje DA, saj lahko z uporabo agilnih strategij, ki odražajo resničnost agilnosti v zapletenih razmerah v podjetjih, hitreje dosežejo poslovne cilje.

Več kot 12.000 posameznikov v 30 državah se je izobraževalo za uporabo orodja Disciplined Agile, prodanih pa je bilo tudi več kot 50.000 knjig o njem.

Osnovno različico sporočila na businesswire.com si oglejte na https://www.businesswire.com/news/home/20190809005432/en/

Kontakt
Mary Ortega, +1 610 356 4600 X7030
mary.ortega@pmi.org

Vir: Project Management Institute