O-STA

PVC-okna so okna, ki vas ne bodo pustila na cedilu


Če ste se tudi vi odločili za nakup novih oken, potem ste lahko prepričani, da boste v primeru, da izberete PVC-okna, izbrali kvalitetna okna. Če pa se šele odločate med različnimi materiali in ste neodločeni, katera izbrati, potem si preberite, zakaj so PVC-okna prava izbira.

Danes je izbira velika

Nekoč ni bilo veliko izbire, ko smo se odločali in kupovali okna. Na voljo so bila lesena okna, medtem ko danes lahko izbiramo med različnimi materiali, ki jih med seboj lahko tudi kombiniramo. Tako lahko poleg lesenih oken kupimo tudi ALU- ali PVC-okna ali pa v kombinaciji najljubših materialov. Katera bomo izbrali, je seveda odvisno od nas. Danes na tržišču ni slabih oken, večina oken je kvalitetnih ter modnih in izbiramo lahko med različnimi modeli in barvami, zato lahko izberemo okna, ki nam najbolj ustrezajo.

PVC-okna so kvalitetna in modna

Danes vemo, da so PVC-okna narejena zelo kvalitetno, da so moderne oblike, izbiramo lahko med različnimi dimenzijami in barvami. PVC-okna lahko torej izberemo točno taka, kot si želimo in kot ustrezajo našemu stanovanju ali hiši ter seveda našim potrebam.

Če menjamo okna in smo se odločili za PVC-okna

Nekoč je večina hiš imela lesena okna, danes pa se marsikdo pri menjavi oken odloča za druge materiale, ki ne potrebujejo toliko vzdrževanja kot lesena okna. Nekoč je bilo potrebno lesena okna redno barvati, da smo jim podaljšali obstojnost. PVC-okna pa ne potrebujejo barvanja. Narejena so iz zelo kvalitetnih materialov, zato so obstojna in jim tudi vremenske razmere ne škodujejo. Tako so PVC-okna obstojna tudi, če nanje sveti močno poletno sonce, niti mraz jim ne pride do živega. Ta okna so obstojna in tudi po več letih kot nova.

Vzdrževanje

Tudi PVC-okna potrebujejo vzdrževanje, da bodo dolgo služila svojemu namenu. Čistimo jih lahko s čistili in krpico. Najprej seveda očistimo okvir okna, nato pa se lotimo še čiščenja stekla.

Prav tako je prav, da vsake toliko pregledamo tudi tesnila na oknih. Preverimo, če dobro tesnijo, očistimo jih, nato pa namažemo z oljem, da ostanejo prožna. S tem preprečimo, da bi prepuščala vodo.