O-STA

140 mladih danes začenja poletni tabor na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko

Za 140 mladih nadobudnežev iz vse Slovenije se danes začenja že tradicionalni Poletni tabor inovativnih tehnologij, kjer se bodo podali na lov za novimi znanji s področja elektrotehnike in multimedije. Učenci od 4. razreda osnovne šole pa vse do 3. letnika srednje šole so si izbrali eno izmed 14-ih tematskih delavnic, ki so namenjene različnim starostnim skupinam in jo bodo obiskovali cel teden. Poleg poučnih in zabavnih delavnic, ki jih vodijo izkušeni mentorji s fakultete, pa se bodo mladi odpravili tudi na nekaj ekskurzij v visoko tehnološka podjetja in ustanove.

Poletni tabor na fakulteti vse bolj priljubljen

Udeleženci bodo pridobljeno znanje sproti uporabljali v praksi, saj bodo spodbujeni k samostojnemu ustvarjanju realnih aplikacij in izdelkov. Ravno ta uporabna vrednost je poleg pridobljenega znanja tista, ki dela Poletni tabor inovativnih tehnologij vse bolj priljubljen med mladimi tehnološkimi navdušenci. Mladim je tako omogočen dostop do znanj in tehnološke opreme, do katerih doma in v šoli nimajo dostopa.

Udeleženci bodo pridobljeno znanje na izbrani delavnici med drugim uporabili pri izdelavi domače vremenske postaje, električnega kolesa, iz kompleta Lego Mindstorms bodo sestavili in sprogramirali avtonomno vozilo, spoznali bodo, kako nastanejo nevihtne strele, se naučili nekaj hudo dobrih trikov s področja video produkcije in TV sistemov ter pripravili in posneli oddajo, ki jo bodo predvajali v živo. Izbira je velika, tako da bo vsak našel zase tisto, kar ga najbolj zanima.