O-STA

Najlepši beli lipicanci bodo nastopili na svečanem odprtju 57. sejma Agra v Gornji Radgoni

Najlepši beli lipicanci iz Kobilarne Lipica se bodo v soboto, 24. avgusta, predstavili na svečanem odprtju 57. sejma AGRA, najpomembnejšega kmetijsko-živilskega sejma v Srednji Evropi. Sejem AGRA bo odprl predsednik vlade Republike Slovenije Marjan Šarec, nastop čudovitih belih konj iz Lipice pa si bosta ogledala tudi ministrica za kmetijstvo dr. Aleksandra Pivec ter evropski komisar za kmetijstvo in razvoj podeželja Phil Hogan.

Lipicanci bodo obiskovalcem sejma v Gornji Radgoni predstavili lepoto figur klasične dresure in spektakularne skoke šole nad zemljo, s katerimi vedno znova navdušijo. Prav posebno doživetje bo tudi ogled nastopa belega lipicanca, ki bo vse elemente klasične dresure predstavil na dolgih vajetih - brez jahača v sedlu.

Po gostovanju v sončni Cordobi, kjer so nastopili maja, operi Aida, v kateri so se pridružili odprtju 67. Ljubljana Festivala, in nastopu na prestižnem 10. festivalu Marbach Classics v nemškem Marbachu, najstarejši kobilarni na svetu, bodo lipicanci iz Kobilarne Lipica tako znova postali priljubljeni ambasadorji slovenske konjereje in konjeništva.

Foto galerija: https://we.tl/t-b4tp7eQOUm

Foto: Mitja Božič, Thomas Warnack