O-STA

K nam prihaja nov trend stanovanj

Za Slovence je danes eno izmed meril pri izbiri stanovanja, da je dom opremljen z balkonom, ki posebno stanovalcem v mestih nudi vsaj malo zasebnega prostora na odprtem. Vendar je v tujini že mogoče opaziti, da se precej novih stanovanj gradi brez balkona. Tipičen Slovenec bi se verjetno vprašal, zakaj bi se mu kdo želel odreči. Vendar pri vseh prednostih, ki jih takšno stanovanje prinaša, še enkrat premislite, preden si kot eno ključnih meril postavite vključenost balkona.

1. Privarčujte

Stanovanja z balkonom so dražja, to je dejstvo. Celotna površina stanovanja je sestavljena iz velikosti bivalnih površin in dodatno balkona, zaradi česar vključenost tega povečuje njegovo ceno. Sploh če si želimo večjega, kjer bi imeli dovolj prostora za sprostitev na odprtem ali druženje. Če se odpovemo balkonu, si z enakim proračunom v zameno lahko privoščimo večjo površino bivalnih prostorov, ki so pri vsakodnevnem življenju neprecenljivi, morda celo dodatno sobo ali kabinet. Prav tako bistveno prihranimo zaradi preprečevanja stroškov, ki bi jih imeli z vzdrževanjem balkona.

2. Več svetlobe

Si res želite imeti majhno stanovanje, zato da lahko pred sosedi pokažete balkon? Omejen prostor v takšnih domovih je pogosto zasilno nadomeščen z dodatnim prostorom na balkonu. Shranjevanje stvari na njem pa onemogoča pritok naravne svetlobe, če je ta zastekljen, pa si stanovanje le še bolj zatemnimo ter navsezadnje spremenimo zunanjo podobo celotnega večstanovanjskega objekta. Če nimamo balkona, s čimer odstranimo vse motilce naravnega osvetljevanja, dobimo svetlejši dom. Tako tudi dosežemo večji izgled celotnega prostora.

3. Moderen izgled

Več svetlobe omogočajo tudi široka okna, ki so boljša zamenjava na mestu balkona. Steklene površine naredijo bolj moderno ne le notranjost stanovanja, ampak so privlačna tudi za okolico. Poleg estetskega pa imajo stanovanja z več okni tudi praktično vrednost. Zaradi dobre izolativnosti stekla lahko privarčujemo pri mesečnih stroških vzdrževanja optimalne temperature stanovanja, hkrati pa vas zavarujejo pred vdorom hrupa iz okolice, zaradi česar so še posebej primerna za mestna okolja.

4. Več zasebnosti

Balkoni so povsem na odprtem, če niso zastekljeni, zato smo nehote na očeh sosedov in okolice. Brezbalkonska stanovanja nam tako omogočajo popolno zasebnost, ki je marsikomu nujna za prijetno življenje. Če želite biti na prostem, pri izbiri stanovanja bolj kot na pomen balkona glejte na prisotnost parkov in zelenih površin v neposredni okolici stanovanja.

Moderna stanovanja v Ljubljani

Vseh teh prednosti stanovanj "brez balkonov" bodo že kmalu deležni prebivalci dveh stanovanjskih stolpnic PECA v Ljubljani. 100 stanovanj bo na vselitev pripravljenih naslednje poletje.

Ključna prednost bo v večjem deležu steklenih površin, ki se pri 3- in 4-sobnih stanovanjih v dnevnem prostoru odprejo v levo in desno v širini 1,40 m, torej skupno 2,80 m in nudijo več naravne svetlobe. Steklo kot odličen toplotni izolator znižuje stroške ogrevanja v zimskih mesecih, kar dokazuje varčnost objekta ocenjena z A. Z vrhunsko toplotno zaščito 0,5 lamda, kar je trenutno najvišja možna zaščita, pa popolnoma preprečuje segrevanje prostora. Prav to omogoča trojno steklo - dvakrat lepljeno zunanje steklo 10 mm, vmesno varnostno steklo 5 mm ter notranje varnostno steklo z vmesnimi komorami, polnjenimi s plinom 17 mm, ki poleg toplotne zagotavlja tudi zvočno zaščito, ki znaša 43 DB, izmerjeni hrup od vozil je med 55 in 65 DB, zato v stanovanjih ne bo nihče slišal praktično ničesar. Kadilcem, ki ob lepem izgledu pomislijo tudi na uporabnost stanovanja brez balkonov, pa je na voljo več tisoč m2 zelenih površin v okolici (neposredna bližina Poti spomina in tovarištva), kakor vsem drugim, ki z življenjem v glavnem mestu ne želijo žrtvovati svoje rekreacije in otrokom v bližini nuditi zabavo na modernih igralih.

Projekt Peca podpirata Gorenjska banka in Sparkasse, ki kupcem stanovanj omogočata dobre rešitve pri financiranju nakupa. Pohitite in rezervirajte svoje novo kraljestvo že danes!

Pobrskajte: www.peca-projekt.si

Pokličite: +386 (0)41 296 477

Ali pišite: prodaja@lanel-invest.net