O-STA

Podjetje Tabakum iz Novega mesta praznuje 45 let uspešnega poslovanja

Slovesno praznovanje jubileja bo potekalo v četrtek, 12. septembra, s pričetkom ob 18. uri v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu na katerem bo častni govornik minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. Pester kulturno-umetniški program pa bodo popestrili legenda hrvaške glasbe Tereza Kesovija, kantavtor Andrej Šifrer, humorist Franci Kek in imitator Saša Đukić. Za makedonski pridih bo z udarnimi ritmi poskrbel priznani glasbenik Marko Hatlak.

Goce Tasev, direktor novomeškega podjetja Tabakum, ki letos praznuje 45 let, veliko stavi na inovativnost. Pravi, da je vesel in ponosen ker skupaj pišejo zgodbo uspeha, razvoja in nenehnih izboljšav. Poudarja: "Veliko smo ustvarili, obenem pa si vedno prizadevamo za napredek. Vsaka ideja je dobrodošla, vsako mnenje šteje, zato cenim različna mnenja in konstruktivne pogovore. Še naprej si želimo pisati zgodbo uspeha, se učiti, nadgrajevati in izpopolnjevati. "

Korenine Tabakuma segajo v leto 1974, ko se je poslovna pot začela z majhno akumulatorsko delavnico. Pozneje so dejavnosti razširili v vrtno in kmetijsko mehanizacijo ter olja in maziva za motorna vozila, poslovanje pa iz Slovenije prenesli tudi na Hrvaško. Danes imajo več kot 16.000 izdelkov od avtomobilske panoge do vrtno-kmetijskega programa, kjer zastopajo vse od gozdarstva, vinogradništva, sadjarstva, poljedelstva do izdelkov za dom in vrt.