O-STA

V Ljubljani bo potekala največja evropska znanstvena konferenca na temo energetskih trgov (EEM19)

Na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani bo med 18. in 20. septembrom 2019 potekala Mednarodna konferenca EEM - The 16th International Conference on the European Energy Market (EEM19). Gre za največjo evropsko znanstveno konferenco na temo energetskih trgov in delovanja energetskih sistemov, ki jo organizira Laboratorij za energetske strategije (LEST) na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko. Konferenci bo predsedoval predstavnik organizatorja izr. prof. dr. Andrej F. Gubina, ki je tudi vodja laboratorija.

Več kot 250 mednarodnih strokovnjakov

Konferenca EEM vsako leto združuje več kot 250 mednarodnih strokovnjakov, znanstvenikov in gospodarstvenikov, ki izmenjujejo mnenja, izkušnje ter izsledke raziskav o številnih vprašanjih, povezanih s področij pametnih omrežij, trgovanja z energijo in trajnostno energijo. EEM19 je kot prestižni dogodek prostor izmenjave idej, na konferenci predstavljeni članki pa zagotavljajo trdno podlago za oblikovalce energetskih politik.

Pestro dogajanje

Na konferenci bodo poleg predstavitev znanstvenih člankov (po)doktorskih raziskovalcev iz cele Evrope potekale tudi predstavitve energetskih Horizon2020 projektov. Na omizjih z vabljenimi govorci, pa se bo med drugim razpravljalo tudi o spremembah, ki jih v energetskem sektorju pričakujejo kratkoročno in dolgoročno ter o izzivih, ki jih te spremembe prinašajo.

Udeleženci se bodo lahko udeležili tudi dveh strokovnih ekskurzij - ena bo ogled podjetja Energetika Ljubljana, druga pa ogled Ljubljanskega regijskega centra za ravnanje z odpadki (RCERO Ljubljana), ki je tudi največji kohezijski projekt s področja okolja v državi.