O-STA

V Lipici se začenja Državno prvenstvo v vožnji vpreg - za Miho Tavčarja, Klemna Turka in lipicance najboljše "ogrevanje" pred svetovnim prvenstvom v Nemčiji

V Kobilarni Lipica se začenja Državno prvenstvo v vožnji vpreg, ki je prava priložnost za spodbudo najboljšima slovenskima voznikoma z lipicanci, Mihi Tavčarju in Klemnu Turku. Oba voznika Kobilarne Lipica bosta od 11. do 15. septembra zastopala Slovenijo tudi na Svetovnem prvenstvu v vožnji dvovpreg v Drebkau, v Nemčiji.

Državno prvenstvo v vožnji dvovpreg se bo v soboto, 31. avgusta, ob 9. uri začelo z dresurno in spretnostno vožnjo, v nedeljo, 1. septembra, pa bo o lovoriki državnega prvaka odločila najbolj zahtevna in najbolj atraktivna preizkušnja - maratonska vožnja.

Za oba voznika Kobilarne Lipica, Miho Tavčarja in Klemna Turka, bo to tekmovanje še zadnja preizkušnja in dobrodošlo "ogrevanje" pred nastopom na Svetovnem prvenstvu v vožnji dvovpreg, ki se bo 11. septembra začelo v nemškem Drebkau.

Na svetovnem prvenstvu leta 2017 v Lipici je Miha Tavčar dosegel najboljši in najvidnejši rezultat slovenskega vprežnega športa doslej, to je prvo mesto v maratonski vožnji in skupno 10. mesto. Slovenska ekipa voznikov z lipicanci je osvojila deveto mesto, kar pomeni najboljši ekipni rezultat za Slovenijo doslej.

Tudi letos se Miha Tavčar in Klemen Turk pripravljata na tekmovalne izzive pod vodstvom trenerja Benjamina Aillauda. V Nemčiji ju bo spodbujala navdušena skupina navijačev, predvsem pa cilj promocije lipicanca v svetovnem konjeniškem športu in umestitev vožnje vpreg na še vidnejše mesto v slovenskem prostoru. Slovenska ekipa bo na svetovnem prvenstvu nastopila tudi s podporo Kobilarne Lipica in Konjeniške zveze Slovenije.

Za dostop do foto galerije uporabite povezavo https://we.tl/t-hTOFUk6tNh

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed, Gabriele Boiselle

Startne liste in rezultati tekmovanj: http://bit.ly/30HpgPV

Svetovno prvenstvo v vožnji dvovpreg 2019: http://bit.ly/2ZuKUFC