O-STA

Izdelki Synology so narejeni iz popotrošniške reciklirane plastike

Synology v skrbi za zaščito našega planeta pri izdelavi ohišij za svoje naprave uporablja reciklirano plastiko.

Ljubljana, 2. 9. 2019 - Korporacija Synology Inc. pri izdelavi svojih naprav NAS uporablja popotrošniško reciklirano plastiko (PRC) že od novembra 2018. Prva modela, narejena s 27% deležem PRC plastike, sta bila DS218 in DS218+. Popotrošniška reciklirana plastika je material, ki izvira iz predelave elektronskih odpadkov in ki se ponaša s certifikatom TÜV, je pa tudi združljiva s standardom RoHS.

"Za nami je težko obdobje. Izvedli smo zares veliko eksperimentov, da bi našli najboljši način za izvedbo tega načrta. Vendar se je obrestovalo ," je dejal Hewitt Lee, direktor upravljanja izdelkov v podjetju Synology. "Podjetja igrajo pomembno vlogo pri varstvu okolja. Medtem ko Synology raste, preučujemo vse vidike našega poslovanja, da bi izboljšali svet. Uporaba reciklirane plastike je naš prvi korak k izboljšanju družbe. Skupaj s partnerji bomo nadaljevali s prizadevanji in izpolnili našo zavezo za okoljsko trajnost."

Poleg uporabe reciklirane plastike se je Synology pridružil tudi Amazonovemu programu Certified Frustration-Free Packaging za zmanjšanje odpadne embalaže in vpliva na okolje. Kot podjetje, ki je usmerjeno v kupca, si Synology prizadeva za trpežno embalažo, odporno na udarce. Izdelki, zaščiteni z laboratorijsko preizkušeno embalažo, lahko prenesejo udarce in vibracije ter tako zmanjšajo možnosti poškodbe izdelka med prevozom.

Synology v prihodnosti načrtuje širitev uporabe PRC plastike v več modelih strežnikov NAS. Še naprej pa si bodo prizadevali iskati nove načine za čim manjši vpliv na okolje, ne da bi pri tem povzročali težave uporabnikom.

Za več informacij o strežnikih NAS Synology, obiščite http://www.xenon-forte.si/Re%C5%A1itve/Strojna-oprema/Synology-NAS.

###

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s podjetjem Synology že od leta 2009 ter skrbi za distribucijo, promocijo in tehnično podporo Synology NAS strežnikov v Sloveniji. Poleg tega pa je Xenon forte dolgoletni partner podjetja Kyocera Document Solutions, ki je proizvajalec tiskalniških naprav in ponudnik rešitev za upravljanje z dokumenti. Xenon forte s Kyocero sodeluje že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Synology in Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Leskoškova 11, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si