O-STA

Vabilo na predstavitev knjige o primadoni Vilmi Bukovec

Spoštovani,

pred uradnim začetkom nove gledališke sezone, ki jo bomo s kulturnim programom in dvigom zastav slavnostno odprli 10. septembra 2019 ob 13. uri, vas vabimo, da se nam pridružite na predstavitvi knjige o primadoni Vilmi Bukovec avtorja Marka Koširja. Predstavitev bo v sredo, 4. septembra 2019, ob 11. uri v Orfejevem salonu gledališča.

Vilma Bukovec je svoja najlepša leta preživela tudi v ljubljanskem gledališču. Po štiridesetih letih aktivnega ustvarjanja se je leta 1982 upokojila. Prihodnje leto bi dopolnila častitljivih sto let. Ob tej priložnosti bo v spomin in poklon na veliko umetnico, primadono Vilmo Bukovec, izšla monografija avtorja Marka Koširja, ki je velik ljubitelj in poznavalec slovenske operne umetnosti. Pred leti je že izdal monografiji o Valeriji Heybal in Ladku Korošcu.

Poleg avtorja bodo na novinarskem srečanju spregovorili še Peter Bedjanič, nekdanji urednik za operno glasbo na Radiu Slovenija, založnik Andrej Ivanuša in Jožica Vrhunc, dolgoletna spremljevalka ge. Bukovec.

*******

Razgrnitev repertoarja v torek, 10. septembra, od 13. ure dalje bo potekala pred glavnim vhodom v gledališče.

Vljudno vabljeni in dobrodošli.