O-STA

60 sončnic za 60 let Velenja

Velenje, 2. september 2019 - V teh dneh so članice in člani Kulturno-umetniškega društva Gambatte v krožišču pod skakalnicami v Velenju postavili 60 glinenih sončničnih cvetov kot darilo mestu Velenje ob letošnjem praznovanju. V mesecu septembru Velenje obeležuje 60 let odkar smo 20. septembra 1959 odprli novo mestno središče. Sončnice bodo člani društva uradno predali v petek, 6. septembra, ob 17. uri pred Vilo Bianco.

Člani društva so izbrali cvet sončnico, ker je simbol Velenja, je cvet velenjskih barv, rumen in zelen. Prav tako pa sončnica simbolizira mladost, optimizem, radost, živahnost. Člani društva, ki so se s svojo razstavo aktivno vključili v letošnje praznovanje, so s postavitvijo razstave na atraktivno lokacijo, vpadnico v mesto, želeli tako med prebivalci Velenja kot obiskovalci Šaleške doline predstaviti in promovirati Velenje kot sončno, svetlo, veselo in živahno mesto.

Kulturno-umetniško društvo Gambatte deluje kot samostojno društvo od januarja letos, prej pa so člani deset let delovali kot keramičarska skupina v okviru Društva šaleških likovnikov Velenje. Trenutno društvo šteje 18 članov, pri izdelovanju sončnic iz gline pa je sodelovalo 12 umetnikov.

V primeru dežja bo dogodek v Vili Bianca. Prijazno vabljeni!

Pripenjamo fotografiji (Arhiv: KUD Gambatte).

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje