O-STA

Spremenjen prometni režim v središču mesta zaradi Pikinega festivala

Velenje, 3. september 2019 - Le še nekaj dni nas loči od začetka Pikinega festivala, ki je največji otroški festival v Sloveniji. Pikin festival je letos jubilejni, saj bomo v Velenju pripravili že tridesetega in bo potekal od ponedeljka, 9. septembra, do nedelje, 15. septembra.


Na lokaciji, kjer je Pikin festival potekal običajno - ob Velenjskem jezeru, smo letos začeli z izgradnjo prireditvenega prostora in odra, zato se je letos Pikin festival preselil v središče mesta, kjer se je izvorno, dolgih 30 let nazaj, tudi začel.

Zaradi zagotavljanja varnosti obiskovalcev in pretočnosti prometa bosta v času festivala na nekaterih velenjskih ulicah in cestah prilagojena prometni in parkirni režim. Za občinsko stavbo do izvoza na Rudarsko cesto bo urejen enosmerni promet, za Mercator centrom Velenje bo ob otroškem igrišču delna zapora Šaleške ceste, zaprto bo celotno parkirišče za Šaleško cesto 18A-18D, prav tako bo zaprtih nekaj posameznih parkirnih mest v središču mesta. Vse občanke in občane prijazno prosimo za razumevanje.

Obiskovalcem festivala bodo na voljo plačljiva parkirišča v vseh parkirnih hišah in na parkiriščih v središču mesta ter na delovišču pri Mömaxu. Velenjčanke in Velenjčane naprošamo, da festival obiščejo peš, s kolesom ali javnim prevozom (brezplačen Lokalc).

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

mag. Maša KočevarKabinet župana

T: 03 8961 546
.........................................................................................................................