O-STA

Namenu bomo predali novo sončno uro v Sončnem parku


Velenje, 4. september 2019 - V petek, 6. septembra, bomo ob 18. uri s koncertom Poletna noč namenu predali novo sončno uro, ki smo jo pred dnevi postavili na prireditveni ploščadi v Sončnem parku. Sončni park je tako pridobil zanimivo prostorsko instalacijo in tudi učni pripomoček. Za številčnico ure smo uporabili kar ploščad. Oznake ur, žarkasto izhajajoče iz osrednjega dela, tvorijo vzorec, ki je povsem poravnan s ploščadjo.

Letos spomladi smo z obnovo tlaka osrednje parkovne ploščadi dokončali pred desetimi leti začeto sanacijo pohodnih površin v Sončnem parku. Ploščad smo ohranili kar najbolj funkcionalno in namenjeno čim širšemu krogu uporabnikov, sedaj pa smo ga obogatili še s postavitvijo sončne ure. S sončno uro bo park še dodatno upravičil svoje ime, naše mesto pa bo ponovno pridobilo obnovljen in nekdaj že zelo priljubljen prireditveni prostor. Za investicijo smo namenili 130 tisoč evrov.

Na koncertu, ki ga pripravljamo v petek, bo nastopil pihalni orkester, ki je to poletje pod taktirko Mirana Šumečnika ustvarjal na Taboru mladih godbenic in godbenikov v Šoštanju. Tabor je potekal v sodelovanju z Glasbeno šolo Fran Korun Koželjski Velenje. Posebej za to priložnost je orkester pripravil nabor skladb iz Slovenske popevke. Obiskovalcem koncerta bomo podarili brošuro Sončne zgodbe, ki jo je pripravil Muzej Velenje.

V soboto, 7. septembra, pa bomo v sodelovanju s Kulturnim društvom Međimurje Velenje med 9. in 12. uro v Sončnem parku pripravili predstavitev kulinarike etničnih skupnosti Šaleške doline.

Pripenjamo fotografijo sončne ure in vabilo na dogajanje, ki ga v Sončnem parku pripravljamo v petek in soboto.

Prijazno vabljeni!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

mag. Maša KočevarKabinet župana

T: 03 8961 546
.........................................................................................................................