O-STA

Dan Kobilarne Lipica z glasbeno-konjeniškim spektaklom "Beli lipicanci in črna kitara" bo v nedeljo, 6. oktobra

Zaradi neugodne vremenske napovedi za 8. september je celotno dogajanje Dneva Kobilarne Lipica prestavljeno na nedeljo, 6. oktobra. Več kot 40 belih lipicancev bo tako zaplesalo na največje uspešnice Vlada Kreslina z Malimi bogovi in Policijskim pihalnim orkestrom mesec dni kasneje od prvotno predvidenega datuma. Vse prodane vstopnice ostajajo veljavne tudi 6. oktobra, ko bosta obiskovalce v Lipico pritegnila pester celodnevni program in nastop izjemne šepetalke konjem Magnificent Maelle.

V edinstvenem spektaklu Beli lipicanci in črna kitara bodo v nedeljo, 6. oktobra, zablesteli vsi najlepši beli konji iz Lipice. Kreslinovi Mali bogovi in glasbeniki Policijskega pihalnega orkestra bodo doživetje elegance lipicancev prepletli s čutnimi melodijami in priigrali dih jemajoči konjeniško-glasbeni spektakel z začetkom ob 15. uri.

Legendarni Vlado Kreslin se veseli nastopa v Lipici, saj bodo beli lipicanci tokrat prvič "zaplesali" na njegovo glasbo. Kot pravi, tudi sam na trenutke še vedno težko verjame, da se bo to res zgodilo. Obenem pa je trdno prepričan, da se oktobra v Lipici obeta glasbeno-konjeniški spektakel, ob katerem se od navdušenja zvrti: "Vsi, ki jim povem, da bodo lipicanci plesali na našo glasbo, pravijo: 'Vlado, pa saj to ni mogoče. Saj to ne gre.' Tudi sam težko verjamem in komaj čakam, da vidim ta čudež!"

Lipicanske kobile, brez katerih ne bi bilo več kot 400-letne zgodbe o Lipici, bodo prvo nedeljo v oktobru nastopile ob skladbi Tisoč let, ob skladbi Od višine se zvrti pa bo navdušil solo nastop čudovitega visoko izšolanega lipicanca. Skrivnost ostaja le še, kako bodo beli konji pospremili legendarno skladbo Tista črna kitara.

"Dan Kobilarne Lipica je največja in najbolj priljubljena prireditev v Lipici. Z izjemnim programom, ki ga prinaša letos, je zagotovo ena najlepših priložnosti za stik z lipicanci in doživetje vsega, kar Lipica ponuja," je prepričan direktor Holdinga Kobilarna Lipica, d.o.o. Matej Oset.

Zato velja vsem prijateljem Lipice in lipicanca 6. oktobra povabilo v Lipico. Na ta dan se bodo med več kot 300 lipicanci vse od 10. ure dalje zvrstile celodnevne delavnice in animacije za otroke, obenem pa bo Dan Kobilarne Lipica priložnost za ogled predstavitve kovanja in sedlanja ter otroška doživetja s poniji in družinske vožnje s kočijo. Obiskovalci bodo lahko spoznali tudi lipicance iz Združenja rejcev lipicanca Slovenije in Postaje konjeniške policije Ljubljana, medtem ko bo dan doživetij v Lipici zaokrožila slastna in sladka kulinarična ponudba.

Vsi, ki so vstopnice za Dan Kobilarne Lipica že kupili, si bodo lahko z njimi ogledali Dan Kobilarne Lipica in spektakel "Beli lipicanci in črna kitara" tudi 6. oktobra.

Za dostop do foto galerije uporabite povezavo: https://we.tl/t-76NnT54FvN

Foto: Mitja Božič, Kobilarna Lipica / Mediaspeed, Sibil Slejko, Miro Majcen, Valter Leban

Dan Kobilarne Lipica: http://bit.ly/2m1zT0o