O-STA

Aptorum Group napoveduje razvoj mikrobiomskih kandidatov za debelost in ponovno uporabo kandidatov za zdravljenje nevroblastoma

NEW YORK - (BUSINESS WIRE) - Aptorum Group Limited (Nasdaq: APM) ("Aptorum Group"), biofarmacevtska družba, osredotočena na razvoj novih terapevtskih izdelkov za reševanje globalnih nenaslovljenih zdravstvenih potreb, napoveduje razvoj dveh predkliničnih kandidatov za zdravila za debelost in nevroblastom.

O CLS-1: Zdravljenje debelosti z modulacijo kemične signalizacije povezane s črevesno mikrobioto

V okviru nedavno napovedane platforme za modulacijo mikrobiote, ki jo upravlja Claves Life Sciences Limited, hčerinsko podjetje v stoodstotni lasti skupine Aptorum Group, smo začeli predklinični razvoj kandidatke za makromolekulo CLS-1, usmerjene v zdravljenje debelosti. CLS-1 je podvržena optimizaciji in pričakuje se, da bo v letu 2020 napredovala v fazo, ki bo dovoljevala IND zdravila.

Razširjenost debelosti še naprej narašča po vsem svetu; vendar trenutno zanjo ni optimalne terapije1. Pri večini debelih bolnikov imajo običajne medicinske terapije (tj. prehrana, vadba, vedenjsko svetovanje) pogosto visoko stopnjo neučinkovitosti na dolgi rok2. Verjamemo, da ima trenutna farmakoterapija omejeno učinkovitost in je povezana z velikimi varnostnimi težavami, kar bo zagotovilo neizmerno tržno priložnost za CLS-1.

Znano je, da je kemijska signalizacija mikrobiote črevesja eden glavnih vzrokov debelosti1 . CLS-1 je peroralno aplicirana makro molekula, ki se ne absorbira in z visoko afiniteto in specifičnostjo modulira presnovek, ki ga izloča mikrobiota črevesja. Verjamemo, da lahko tako zavremo absorpcijo tega presnovka, ki je povezan z debelostjo.

Aptorum Group zasleduje še dva pokazatelja, temelječa na modulaciji mikrobiotske kemične signalizacije, ki vključujeta zgoraj omenjeno tehnologijo makro molekul, za katero verjamemo, da jo je mogoče zelo stopnjevati. Upamo, da bomo v prihodnje podali nove napovedi v zvezi z našimi prizadevanji.

O SACT-1: Kandidati, ki se ponovno uporabljajo za zdravljenje nevroblastoma

V okviru nedavno napovedane platforme za računalniško odkrivanje zdravil Smart-ACTTM, ki jo upravlja hčerinska družba v stoodstotni lasti Smart Pharma Group, je Aptorum Group opravila računalniški pregled približno 1.615 trženih zdravil glede na tri terapevtske ciljne beljakovine, da bi se spopadli s slabo prognozo nevroblastoma, tj. redkega tipa otroškega raka, ki se tvori v določenih vrstah živčnega tkiva in najpogosteje v nadledvičnih žlezah, pa tudi v hrbtenici, prsih, trebuhu ali vratu, zlasti pri otrocih3 . Za skupino z visokim tveganjem je stopnja petletnega preživetja približno 40-50%, pravi America Cancer Society4. Aptorum Group je identificirala vrsto kandidatov za spremenjen namen rabe in jih ocenila na celičnih in živalskih modelih, da bi potrdila njihovo rabo za te nove indikacije in potencialne učinkovitosti.

Aptorum Group v okviru platforme za odkrivanje drog Smart-ACTTM zasleduje tudi dve nadaljnji indikaciji in upa, da bo lahko podal nove napovedi v zvezi z raziskavami.

O podjetju Aptorum Group Limited

Aptorum Group Limited (Nasdaq: APM) je farmacevtska družba, osredotočena na razvoj in trženje novih terapevtskih sredstev za reševanje nenaslovljenih zdravstvenih potreb. Aptorum Group izvaja terapevtske projekte na področju nevrologije, nalezljivih bolezni, gastroenterologije, onkologije, in drugih bolezenskih področjih.

Za več informacij o Aptorum Group obiščite www.aptorumgroup.com .

O Claves Life Science Limited

Claves Life Sciences Limited je hčerinska družba v stoodstotni lasti Aptorum Group Limited. Claves se osredotoča na klinični razvoj terapevtskih kandidatov na področju gastroenterologije. Potencialni kandidati, ki jih preučujejo, in ki jih bodo potencialno razvili, se z namenom preprečevanja ali zdravljenja bolezni osredotočajo na modulacijo presnovkov mikrobiote črevesja. Claves raziskuje tudi platformo za modulacijo mikrobiote črevesja, ki lahko ustvari nove prilagojene kandidate, sposobne natančnega prilagajanja ravni presnovkov v črevesju, kar bi lahko zdravilo široko paleto zdravstvenih stanj.

O Smart Pharma Group

Smart Pharma Group vključuje Smart Pharmaceutical Limited Partnership, SMTPH Limited in njegove podružnice. Skupina Smart Pharma je v stoodstotni lasti Aptorum Group Limited. Smart Pharma Group se osredotoča na sistematično novo uporabo obstoječih odobrenih zdravil za zdravljenje velikega števila osirotelih bolezni. Smart Pharma Group izvaja tako računalniško preverjanje kot predklinična potrjevanja za napredovanje razvoja svojih kandidatov za novo rabo.

Za več informacij o Smart Pharma Group obiščite www.smtph.com.

Izjave o omejitvi odgovornosti in izjave o prihodnosti

To sporočilo za javnost vključuje izjave v zvezi z Aptorum Group Limited in njenimi prihodnjimi pričakovanji, načrti in možnostmi, ki vključujejo "izjave o prihodnosti" kot jih definira ameriški zakon Private Securities Litigation Reform Act iz leta 1995. Tako se lahko vse navedbe v tem dokumentu, ki niso izjave o zgodovinskih dejstvih, štejejo za izjave o prihodnosti. V nekaterih primerih lahko izjave o prihodnosti prepoznate po izrazih, kot so "lahko", "bi moral", "pričakuje", "načrtuje", "predvideva", "lahko", "namerava", "cilja", "napoveduje", " razmišlja, "verjame", "ocenjuje", "napoveduje", "možni" ali "nadaljuje" ali negativnih oblikah teh izrazov ali po drugih podobnih izrazih. Skupina Aptorum je te napovedane izjave, ki vključujejo izjave v zvezi s predvidenimi roki za oddajo vlog in poskusov, večinoma temeljila na trenutnih pričakovanjih in napovedih o prihodnjih dogodkih in trendih, za katere verjame, da lahko vplivajo na njegovo poslovanje, finančno stanje in rezultate poslovanja. Te izjave o prihodnosti se nanašajo samo na datum tega sporočila za javnost in so predmet številnih tveganj, negotovosti in predpostavk, vključno z neomejenimi tveganji, povezanimi z napovedanimi vodstvenimi in organizacijskimi spremembami, nadaljnjimi storitvami in razpoložljivostjo ključnega osebja, sposobnostjo širitve svoje ponudbe izdelkov s ponudbo dodatnih izdelkov za dodatne segmente potrošnikov, razvojnimi rezultati, predvidenimi strategijami rasti podjetja, pričakovanimi trendi in izzivi v poslovanju ter pričakovanji glede stabilnosti in dobavne verige ter tveganji bolj podrobno opisanimi v obrazcu Aptorum Group 20-F in drugih vlogah, ki jih lahko Aptorum Group v prihodnosti vloži pri SEC. Posledično se lahko projekcije, vključene v takšne izjave o prihodnosti spremenijo. Aptorum Group ne prevzema nobene obveznosti za posodabljanje izjav o prihodnosti, ki jih vsebuje to sporočilo za javnost, na podlagi novih informacij, prihodnjih dogodkov ali drugače.

1 beljakovinska celica. Maj; 9(5): 397-403.

2 Obes Surg. 2012 junij; 22 (6): 956-66

3 https://www.cancer.gov/publications/dic Dictionary/cancer-terms?expand=N

4 Glej https://www.cancer.org/cancer/neuroblastoma/detection-diagnosis-staging/survival-rates.html .

Za ogled sporočila v izvirni obliki pojdite na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190909005437/sl/

Stiki

Vlagatelji:
Tel: +852 2117 6611

E-pošta: investor.relations@aptorumgroup.com

Mediji:
Tel: + 852 2117 6611

E-pošta: info@aptorumgroup.com



Vir: Aptorum Group Limited